Sex i Kama Sutra u parku Love Land

Najkontroverznija turistička destinacija obnaženih skulptura, prenaglašenih ženskih oblina, strasti i orgija, neprikrivenih erotskih elemenata, ali i kiča!

Izvor: B92

Izvor: B92

Nedelja, 14.02.2010.

06:50

Default images

Park koji probija sve tabue, bez pardona, sa uverljivim skulpturama seksualne konotacije. Skulptura divljačkog seksa (muškarac i 2 isprepletane žene), dovoljno govori o čemu je reč.

Mnogi ga nazivaju Diznilend za ljubitelje seksa, gde se umesto Miki Mausa sreću penis i vagine, 140 figura u najrazličitijim pozama, od onih patetično-nevinih (stidljivi par koji se ovlaš cmače), do onih eksplicitnih (savitljivi nagi parovi u akrobatskim seksualnim pozama).

Park veličine 2 fudbalska terena projektovan je oko jezera iz koga izbija figura isprepletanih udova, muških i ženskih. Dve zaronjene figure okrenute jedna prema drugoj, zanosno obgrljene, skrivaju svoje glave u vodi dok noge serviraju gledaocima na izvolte.

A oko jezera lanac erotske ekspresije: najneviniji par, zakopčan do grla, stidljiv, diskretno se ljubi na distanci. Ostatak figura predstavlja erupciju strasti, najrazličitijih seksualnih poza zasnovanim na kulturama širom sveta.

Japanski seks, afrički, egzibicionistički grčki kentaura i zanosne žene, seks pod maskama.
Photo: jooray / Flickr
I gde god da se okrenete zapljusne vas talas erotike: bilo da su to falusoidne strelice, saveznici u orijentaciji ili 2 glavne maskote parka, domaćini koji će vas dočekati na samom ulazu: Bulkkeuni - penis sa žutim rukavicama i Ssaekkeuni - vagina sa šeširom i kravatom.

Ženski atributi predstavljeni su u vidu 2 zatravnjena brdašceta sa roze bradavicama na vrhu, a muškost je prikazana kroz ogromnu penis-fontanu koja izbacuje vodu visoko u vazduh.

Naročito je izražena ženska seksualnost, ali ne u vidu anoreksičnog skeletizma, već kroz robusnost, obline i ponegde barokno talasanje nagomilanog sala.

Jedna od najupečatljivijih skulptura koju turisti poluotvorenih usta zagledaju sa svih strana je ona koja prikazuje oralni seks muškarca i dve žene - ljubavni klinč.

Muškarac prenaglašene muskulature stoji, noge jedne žene obmotane su mu oko vrata, dok druga kleči dajući sve od sebe.

Atrakcija je i masturbacioni bicikl za žene. Na obodima točka prikačeno je meko stimulativno perje. Znatiželjne turistkinje cikoću se isprobavajući ovu sex-mašinu.

Po čitavom parku razbacan je veliki je broji tabli sa ilustracijama muških (svetlo plavih) i ženskih (roze) silueta sa provokativnim natpisima: Oh, Good! i Oh, oops!

Pažnju privlači i pokretna statua muškarca i žene u seksi pozi, kod koje povlačanjem ručice pokrećete mehanizam.
Photo: jooray / Flickr
Neke figure propagiraju humor: žgoljavi muškarac pokušava da pobegne od tri puta veće žene koja je upravo završila sa kupanjem. Aluzija na to kako ajumma (korejski termin za ženu zrelu za brak) pokušava da utoli svoju glad za seksom.

Ukoliko vas put navede do toaleta ni tu ne možete naći utočište od seksi detalja. Kvake na ulazu u muški toalet urađene su u obliku ženskih grudi, a kvaka-penis čeka žene na vratima ženskog toaleta.

Park je stacioniran u sred konzervativne Južne Koreje, i u tome i leži sva apsurdnost i kontradiktornost.

Šokantno je to da konzervativna korejska kultura glorifikuje javni seksualni spektakl kao što je ovaj. Sve figure nesumnjivo razbijaju učaureni socijalni kalup. Tabu koncept poklopljen je na kreativan način.
Photo: jooray / Flickr
Istorijska pozadina

2002. godine mladi umetnici, 20 diplomaca hongkonškog univerziteta u Seulu, udahnuli su život prvim erotskim skulpturama namenjenim ovom parku.

Ostrvo Jeju je nakon Korejskog rata godinama bilo popularna destinacija za Medeni mesec - najjužnija i najtoplija tačka zemlje. Honeymoon Isle (Ostrvo za Medeni mesec) kako ga zove 600.000 lokalaca bilo je najbolja destinacija za mlade bračne parove.

Mnogi brakovi bili su unapred izrežirani od strane roditelja budućih mladenaca, koji su se pre braka viđali pod strogim nadzorom članova familije.

Nakon venčanja, par bi bio lansiran direktno na ostrvo. Hoteli, kako bi izašli u susret neukim mladencima, nudili su zabavne programe kako bi im dali ideju kako da se zabave na ostrvu i steknu primarno seksualno obrazovanje.

Park je i zvanično otvorio kapije 2004. godine u slavu ovog bračnog blaženstva.

Hala u kojoj se nalazi izložbeni prostor, radnja za prodaju suvenira i galerija napravljene su tako da podsećaju na tradicionalne korejske palate, ali tu se i završava svaka veza sa tradicijom.

Turisti poziraju uz statue, ali često ne pored, već na njima sa zagonetnim smeškom na licu.

U izložbenom prostoru bogata kolekcija seksualnih pomagala, najrazličitijih vibratora i falusoidnih eksponata. Nisu na prodaju, ali pojedine možete jednim klikom isprobati na licu mesta.

Park je moguće posetiti i noću, sve figure su osvetljene. Poseta je vremenski limitirana: 40 min danju i 50 noću.

Lokacija

Od aerodroma Jeju potrebno je 10 minuta vožnje taksijem.

Adresa: 680-26, Yeon-dong, Jeju-si, Jeju-do, Južna Koreja
Telefon: 82-64-712-6988
Otvoren od 09.00 do ponoći
Starosno doba: 18+
Ulaz: 5 €

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: