Hurgada: vodič za najlepše more Egipta

Hurgada, nekada jednostavno ribarsko seoce danas je sa svojim kristalnim morem, netaknutim grebenima i mnoštvom morskih olupina, postala jedna od najboljih destinacija u Egiptu

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2012.

08:54

Default images

Mali centar grada pun je bazara, džamija i živahne atmosfere – što odlično oslikava Egipatski način života. Najviše od svega Hurgada nudi sunce i relaksaciju – a to je ono što vam treba za dobar odmor.

Hurgada je poznata i po odličnom noćnom provodu; klubovi organizuju žurke sedam dana nedeljno. Najpoznatija mesta za provod do zore su Ministry of Sound Egypt i Hed Kandi Beach Bar. Međutim to nije sve, novi Marina bulevar ima preko 80 prodavnica, 15 restorana i 7 barova; i da ne zaboravimo čuvenu Bungee raketu koja ponosno stoji na ulazu u bulevar.
Ab Ramada, Foto: Derek Keats/Flickr
Sa više od 20 km hotela duž plaže, Hurgada može da zadovolji ukuse svakog turiste: ovde možete da ronite ali i da surfujete po pustinjama. Hurgada ima toplu i suvu pustinjsku klimu uz stalni blagi povetarac.

Leta su izrazito topla, dok se zimi temperatura spusti na prijatnih 20 – 25 stepeni.

Kada posećujete Hurgadu imate prilku da vidite i neka obližnja ostrva: Shadwan Island (odlično za gnjurenje, ronjenje i pecanje, ali ne i za plivanje); Shaab el-Erg (za ronjenje, pecanje i gnjarenje); Umm Gammar (ronjenje i gnjurenje); Shasb Saghir Umm Gammae (ronjenje), Careless Reef (ronjenje), Abu Ramada (ronjenje), Shaab Abu Ramada (pecanje), Dishet el-Dhaba (odlične plaže za plivanje), Shaab Abu Hashish (plaže, ronjenje, gnjarenje, plivanje i pecanje); Sharm el-Arab (ronjenje, plivanje i pecanje) i Abu Minqar (plaže i plivanje).
Soma bej, Foto: jochen.weiland/Flickr
Nova odmarališta na tirkiznim vodama duž Hurgade imaju prelepe plaže koje će zadovoljiti svačiji ukus.

Za one koji vole mir

Uzmite peraja i masku i potražite Sharm El Naga, divnu uvalu koja se nalazi 20 km južno od Hurgade. Za ekskluzivno sunčanje i kupanje posetite Soma bej.
Makadi bej, Foto: mac-1-2-3/Flickr
Za sportiste

Ronite i krenite u potragu za kornjačama, ajkulama i delfinima. Sve to možete uraditi ako dođete do marine El Gouna, koja se nalazi 25 km severno od Hurgade. Safaga Port je odličan za surfere, a ako volite da gnjurate posetite Makadi bej.

Za porodice su najbolji izbor privatne plaže u odmaralištima u kojima ima mnošto dečijih aktivnosti.

Za zabavu

Marriot koktel bar je odličan ako volite koktele, druženja i dobru muziku; Oberoi Sahl Hasheeh je odličan izbor ako volite kafu pored bazena, a za dobar aperitiv posetite Hiltonov bazen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: