Izvor: B92

Lokalni barovi i klubovi su u Oslu na novogodišnju noć tiši nego obično, jer se ljudi uglavnom odlučuju za proslave na privatnim žurkama ili u okviru porodice. Međutim to ne znači da turisti nemaju izbora za doček Nove godine u ovom gradu.

Ovde postoje najrazličitije žurke na koje svi mogu da uđu; uglavnom ih organizuju lokalni restorani i hoteli.

Pre ponoći velika gužva se pravi ispred Gradske većnice Osla, gde tačno u ponoć počinje vatromet.

Najbolje žurke ili nešto intimnije proslave sa večerom:

Novogodišnja žurka u Stratos hotel, UlicaYoungstorget 2 A, početak od 18h, Novogodišnja večera u Medallion bar restoranu, Ulica: Nedre Slottsgate 15, 20 – 03 h Novogodišnja žurka u Radisson SAS Hotel/ Baru "Summit 21", Ulica Holbergsgate 30, 22h, Novogodišnja igranka u Sikamikanico Club (zabranjen ulaz mlađima od 24 god), Ulica: Møllergata 2, 22h.

Najboljih 5 noćnih klubova i barova u Oslu

Foto: bernt rostad/Flickr

Noćni život Osla je sve sem dosadnog. Klubovi i barovi su otvoreni za sve, a atmosfera je svuda vrlo prijatna. Nastupaju didžejevi iz celog sveta koji su zaduženi za dobru zabavu.

U Oslu postoji i mnogo mesta na kojima možete prisustvovati koncertima, koji uključuju i interesantne džez nastupe.

Većina barova i noćnih klubova rade do 3 ujutro i pušenje je uglavnom zabranjeno, ali se u većini nalazi posebna zona za pušače.

1. Blaa Blaa

Blaa se nalazi u Grünerlokka okrugu i popularan je za starije od 25 godina. Klub je poznat po promocijama novih bendova i dovođenja popularnih Di džejeva vikendima. Nalazi se u jednoj staroj fabrici pored reke.

2. Podvodni pab (The Underwater Pub)

Probajte da pomešate akvarijum sa udobnom atmosferom i pivom. Iza teških vrata pronaćićete mali podvodni svet. Pod je napravljen tako da podseća na one sa starih brodova, sa drvenim gredama i konopcima, dok su na zidovima poređani akvarijumi koji doprinose prijatnoj i opuštajućoj atmosferi.

Svakog utorka i četvrtka na programu je opera veče, dok se ostalim danima pušta komercijalna muzika.

3. Cafe Con Bar

Ovaj bar je vrlo popularan, naročito među mlađom generacijom. Nalazi se u Grønland okrugu i vrlo je blizu autobuske/železničke stanice.

Tokom dana mesto je tiho i služi se ukusna hrana, a noću se pretvara u klub sa odličnom muzikom.

4. London Pub

Londonski pab je dobro poznato gej mesto. Pab ima uređen deo koji je u londonskom stilu gde nastupaju kvalitetni di džejevi, ali i pijanistu koji svira klavir u drugom delu bara.

5. Oslo's Smuget

Smuget je jedan od najvećih i najpoznatijih bar-diskoteka u Oslu. Ima tri stejdža, sedam barova, kafe-restoran i disko.

Svako veče je gužva, naročito vikendom, a dugi redovi za ulazak se mogu izbeći ako ste član kluba. Ovde nastupaju i mlade zvezde ali i popularni bendovi poput Guns 'n Roses i Stivija Vondera. Smuget, takođe, služi hranu i ima sopstveni restoran.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.