Zašto Python biraju i iskusni programeri i početnici?

Bilo da ste već uveliko u IT svetu i programski jezici vam nisu strani, ili tek planirate da započnete svoju programersku karijeru, jedno je sigurno – Python je programski jezik koji ne smete zaobići.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.02.2020.

10:28

Zašto Python biraju i iskusni programeri i početnici?
Foto: Promo

Pre svega, popularnost Pythona kao jednog od omiljenih programskih jezika potvrđuje se kroz nekoliko dobrobiti koje pruža kako početnicima, tako i stručnjacima.

Brzo se uči i štedi vaše vreme

Zbog činjenice da se Python uči brzo i zahteva relativno malo uloženog vremena, ovo je programski jezik za koji se odlučuju početnici, ali i programeri koji žele da savladaju još jedan programski jezik. Njegova glavna karakteristika jeste jednostavnost, odnosno preglednost pisanja koda i lakoća sa kojom se može savladati.

Pored jednostavnosti, značajno je i to što ovaj jezik može da se instalira na svaki popularniji operativni sistem. Na to treba dodati da je ovaj programski jezik besplatan za korišćenje.

Kada počnete sa učenjem Pythona, primetićete da nema komplikovanih koraka, a proces pronalaženja i otklanjanja bagova neverovatno je brz. Zato ga programeri svrstavaju među omiljene.

Ima široku primenu

Python se najčešće koristi za izradu aplikacija i igrica, ali i za naučnu analizu podataka i mašinskog učenja. Zbog svoje mogućnosti da radi kao visoko efikasan generator koda, ovaj programski jezik omogućava pisanje aplikacija koje manipulišu sopstvenim funkcijama i imaju vrstu proširivosti koja bi bila teško izvodljiva u drugim jezicima.

Takođe, pogodan je i kao jezik za infrastrukturne alate. Fleksibilnost Pythona čini ga savršenim izborom za upravljanje podacima.

Poslednjih godina Python je bio omiljeni izbor mnogih programera za pisanje programa za velike web servere. Primera radi, Google Search, između ostalih programa, pisan je i u Pythonu.
Foto: Promo
Koriste ga najveći internet domeni na svetu

Google, Instagram, YouTube, Facebook, Netflix, NASA, Amazon, Mozzila, Printerest, samo su neke od kompanija u kojima se koristi Python i u kojima rade programeri koji vladaju ovim programom.

Zbog zastupljenosti ovog jezika, tražnja za stručnjacima za Python i u Srbiji je sve veća, a njihove plate su među najvišim u regionu.

Savladajte Python na nivou profesionalca i dođite do odlično plaćenog posla

Danas postoji veliki broj edukativnih programa na kojima možete i sami da počnete sa učenjem bilo kojeg programskog jezika. Međutim, kako biste stekli veštine koje su vam potrebne da biste se profesionalno bavili ovim poslom, potrebno je najmanje 12 meseci učenja i rada. Kraći kursevi vam ne mogu pružiti dovoljno ni teorijskih znanja ni prakse.

Zato izaberite učenje po specijalizovanim programima, kakve pruža ITAcademy. Stručna i praktična znanja koja steknete na najkvalitetnijim kursevima, pripremiće vas za rad na najzahtevnijim IT projektima. Uz to, obrazovanje za IT stručnjaka možete da steknete i preko interneta, online školovanjem, koje donosi identična znanja i priznate sertifikate kao i klasično obrazovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: