Jedno od najplaćenijih IT zanimanja o kome se malo govori

Poznato je da veštine za pisanje programskih kodova, kreiranje sajtova i razvoj mobilnih aplikacija donose ono o čemu mnogi maštaju – siguran posao, vrhunsko okruženje za rad i odličnu zaradu. Međutim, širok spektar mogućnosti koje nudi oblast informacionih tehnologija za obrazovane stručnjake se tu ne završava.

Podeli

PR članak

Pored zanimanja na kojima se traže pomenuta znanja, još jedna pozicija u IT-ju spada među najperspektivnije. Reč je o poziciji IT menadžera, koja, osim brojnih pogodnosti, nudi mogućnost i za prosečnu zaradu od oko 1.100 evra. Ipak, odlična plata i velika tražnja na tržištu nisu jedini razlozi zbog kojih se ova profesija smatra idealnom za sve one koji su zainteresovani za tehnologiju, ali nemaju status eksperta u ovom polju.

Njihov posao je efikasno poslovanje IT sektora

IT menadžeri zaduženi su za upravljanje kompletnim sektorom informacionih tehnologija u jednoj kompaniji. Glavni zadaci ovih veoma plaćenih stručnjaka su organizacija i koordinacija rada čitavog tima koji čine programeri, dizajneri i ljudi iz marketinga.

Pored toga, IT menadžeri donose procene o isplativosti brojnih ulaganja i rade na razvijanju strategije koja će doprineti efikasnom poslovanju. Da bi u tome bili uspešni, potrebno je da konstantno prate sve novine na IT tržištu i primenjuju inovacije koje će im omogućiti lakše upravljanje njihovim sektorom.

Ove osobine su pokazatelj da ste rođeni za IT menadžera

Da biste postali IT menadžer, potrebno je da pored znanja posedujete i adekvatne osobine koje će vam omogućiti brži put ka željenom cilju. Pre svega, za ovo zanimanje neophodna je sklonost ka liderstvu i sposobnost da motivišete kolege oko sebe.

Uz to, važno je da budete spremni na preuzimanje odgovornosti prilikom rešavanja problema, kao i na proširivanje svojih vidika s obzirom na to da su informacione tehnologije najbrže rastuća oblast 21. veka. Jednostavno, za bavljenje ovim poslom biće vam potrebne sve takozvane meke veštine, koje se traže prilikom rada u timu koji čine članovi različitih profesija.

Za godinu dana do potrebnih veština za ovo perspektivno zanimanje

Rezultati rada IT menadžera u velikoj meri određuju efikasnost celokupnog sektora informacionih tehnologija i zbog toga je za ovu veoma perspektivnu profesiju važno da posedujete raznovrsna znanja.

Za upravljanje kompletnim IT sektorom potrebno je da poznajete pojedinačne mogućnosti svih zaposlenih u svom timu. Drugim rečima, neophodno je da, sem menadžerskim veštinama, vladate i osnovnim IT tehnikama. Od takvih znanja deli vas nešto manje od godinu dana školovanja po specijalizovanom programu za IT menadžere. U tom periodu usvojićete praktične veštine koje će vam omogućiti da steknete međunarodno priznati Cambridge sertifikat i brzo pronađete posao u struci.

S obzirom na zahteve profesije, kursevi koji traju kraće od pomenutog roka ne mogu vam garantovati stručnost koja se traži na konkursima za ovo radno mesto. S druge strane, ITAcademy je ustanova koja iza sebe ima višegodišnje iskustvo u školovanju IT menadžera širom regiona. Upravo zato ovo je idealno mesto da započnete svoje obrazovanje za jedno od najprofitabilnijih zanimanja u oblasti informacionih tehnologija.

Obrazovanje

ITAcademy vam za Dan programera POKLANJA PREKO 600€ POPUSTA

Došao je i taj dan, 256. po redu u godini – dan koji programeri širom sveta ponosno slave kao Dan programera.

Ove godine razlog za slavlje imaju i svi oni koji tek planiraju da zakorače u uzbudljivi svet programiranja. Na ITAcademy Dan programera obeležava se sve do 16. septembra i omogućava vam da uz popust od preko 600€ i vi postanete jedan od najplaćenijih stručnjaka današnjice.

it akademija | pr četvrtak 13.09. 10:04 Komentara: 0

ITAcademy slavi Dan sistem administratora uz 700€ popusta

Danas je dan kada čitava planeta pokazuje zahvalnost onima koji to apsolutno zaslužuju – sistem administratorima. Poslednji petak u julu svake godine se obeležava kao Sys Admin Day. Ovo je dan kada su pomenuti heroji modernog doba s punim pravom u centru pažnje, jer nam tokom preostala 364 dana u godini prvi priskaču u pomoć kad god imamo neki problem sa tehnologijom koja je svuda oko nas.

it akademija | pr petak 27.07. 09:00 Komentara: 0

Oni su među najtraženijim IT stručnjacima, a nisu programeri

Činjenica da programeri odlično zarađuju i mogu da pronađu posao kad god požele dobro je poznata čak i vrapcima na grani. Međutim, nisu samo programeri oni koji spadaju među najtraženije IT stručnjake. Naprotiv, postoje mnoga druga IT zanimanja o kojima se malo zna, a donose ono čemu svi težimo – odlično plaćen i siguran posao. Jedno od takvih je IT administrator.

it akademija | pr petak 20.07. 09:43 Komentara: 0
strana 1 od 20 idi na stranu