Šta je potrebno da biste postali Android programer?

Znate li nekog ko nema smartphone? Verovatno ste morali dobro da se zamislite...

Izvor:
Podeli

Pametni mobilni telefoni poslednje generacije po svojim karakteristikama značajno su se približili računarima. Napredak moderne tehnologije ne samo da je doprineo tome da se softver masovno prilagođava za pametne telefone već je uticao i na to da programiranje mobilnih aplikacija postane jedan od najplaćenijih i najtraženijih poslova.

Iako vam programiranje aplikacija za bilo koju od najpopularnijih platformi može doneti ogromnu zaradu, do nje ćete ipak najlakše doći ako se odlučite da postanete Android programer. Ipak, da biste zarađivali od razvijanja aplikacija za najzastupljeniju svetsku platformu, potrebno je da pre toga specijalizujete svoja znanja.

Kombinacija različitih veština iz ovih oblasti omogućiće vam uspešnu karijeru

Za profesionalno kreiranje Android aplikacija neće vam biti dovoljna samo programerska znanja, već i veštine iz oblasti dizajna, računarstva i biznisa. Kao programer mobilnih aplikacija moraćete da savladate dizajnerske tehnike za kreiranje korisničkog interfejsa koji je funkcionalan, jednostavan i moderan istovremeno.

Takođe, neophodno je da poznajete hardver i posedujete osnovna znanja koja se tiču upravljanja bazama podataka, alokacije memorije i bezbednosti softverskih sistema. Uz sve to, strateško razmišljanje i preduzetničke veštine omogućiće vam da, nakon kreiranja, svoju aplikaciju efikasno plasirate na tržište i tako je maksimalno naplatite.

Savladajte programski jezik Java i Android Studio okruženje

Pomenute veštine biće veoma značajne za započinjanje vaše nove karijere, ali granice njenog uspeha odrediće vaše poznavanje programskog jezika Java i razvojnog okruženja Android studija.

Java kao jedan od najzastupljenijih programskih jezika omogućiće vam da razvijate atraktivne aplikacije koje će pronaći svoje mesto na Google play storeu. Upoznavanje sa naprednim konceptima Android programiranja, kao i sa Android Studio okruženjem za izradu i testiranje aplikacija omogućiće vam da odlično zarađujete.

Za 12 meseci do potrebnih znanja za prvi posao

Iako zanimanje Android programera zahteva skup različitih praktičnih znanja, do njih je moguće stići već posle manje od godinu dana školovanja na ITAcademy.

Ova obrazovna ustanova školuje IT kadrove, kroz tradicionalnu i online nastavu, stavljajući fokus upravo na veštine koje možete odmah primeniti i naplatiti. Usavršavanjem po specijalizovanom programu za Android programere, pohađaćete napredan kurs programskog jezika Java, kao i mnoge druge kurseve koji će vas pripremiti za ovo plaćeno zanimanje.

Priznati međunarodni sertifikati za zanimanje budućnosti

Popularnost pametnih telefona i tableta konstantno raste, a sa njom i kompletna vrednost tržišta mobilnih aplikacija. Samo tokom protekle godine, prihodi od mobilnih aplikacija širom sveta iznosili su oko 51 milijardu dolara, a zarada programera skočila je za čak 40% u odnosu na raniji period. Sve to dovelo je do pojačane potražnje za obrazovanim stručnjacima iz ove oblasti i prilike za odličnu zaradu, zbog čega se Android programiranje često naziva i zanimanjem budućnosti.

Ipak, i pored takve situacije na tržištu, do posla u sektoru koji se bavi kreiranjem mobilnih aplikacija, najlakše ćete doći uz potvrdu svoje stručnosti kroz Oracle sertifikat iz Java programiranja, Android ATC sertifikat ili Cambridge International sertifikat koji predstavlja međunarodno priznatu garanciju relevantnih znanja u oblasti informacionih tehnologija. Sve navedene veštine i sertifikate koji su vam potrebni za vaš prvi posao možete posedovati već sledeće godine u ovo vreme ako izaberete školovanje za profitabilnu IT karijeru.

Prati B92 na Viberu

Obrazovanje

Ovi poslovi će uvek biti na ceni

Dok se potražnja za nekim poslovima tokom godina pojavljuje i nestaje, neka zanimanja konstantno zahtevaju određeni broj stručnjaka. Predstavljamo vam pet profesija koje će uvek biti potrebne, ali i šta vam je neophodno da biste se njima uspešno bavili.

it akademija petak 11.08. 11:57 Komentara: 0

Evo zašto su grafički dizajneri potrebni svakoj kompaniji

Profesionalni grafički dizajneri spadaju u grupu retkih stručnjaka koji, zahvaljujući svojim veštinama, vrlo lako mogu da pronađu odlično plaćen posao. U ovako povlašćenu situaciju grafički dizajneri došli su, pre svega, jer su sve ozbiljnije kompanije, bez obzira na to kojom delatnošću se bave, uvidele da je kreiranje vizuelnog identitetata veoma važno za njihovo poslovanje.

it akademija nedelja 6.08. 12:00 Komentara: 0

Šta ako vaš mali maturant nije upisao školu koju želi?

Mala matura je prošla, a vaše dete nije upisalo školu koja je bila prva na njegovoj listi želja. Muči vas i to da li će završiti u školi koja ga ne zanima i zaglaviti se u demotivišućem okruženju, koje će uništiti njegove potencijale? Ali zašto da vaše dete uništi čitavu budućnost zbog jednog propuštenog pitanja, treme ili loše koncentracije?

it akademija četvrtak 6.07. 12:17 Komentara: 0

5 načina kako da zaradite na YouTubeu

YouTube, sajt za deljenje video-sadržaja, za mlađe generacije predstavlja glavni izvor zabave i informisanja, dok televiziju skoro i ne gledaju. Kako svaki medij ima svoje zvezde, tako i ovaj najpopularniji sajt na svetu ima – Youtubere.

it akademija petak 30.06. 09:00 Komentara: 0

ITAcademy vam za svoj 10. rođendan poklanja 40% popusta

Za rođendan obično slavljenici dobijaju poklone, ali ITAcademy za svoj jubilarni 10. rođendan organizuje nešto drugačiju proslavu. U rođendanskoj nedelji, ITAcademy poklanja popust od čak 40% na cenu upisa, a svi koji se prijave do 16. juna dobijaju i bonus – paket celoživotnog školovanja koji će vam omogućiti da i u budućnosti unapređujete svoja IT znanja, i to potpuno besplatno!

it akademija petak 16.06. 11:00 Komentara: 0
strana 1 od 15 idi na stranu