Zbog ovih trikova pojedini sajtovi imaju ogromnu posetu

Šta je to zbog čega svakodnevno posećujete jedne te iste sajtove? Da li je u pitanju sadržaj, dizajn ili jednostavno stvar navike? Verovali ili ne, odgovor na ova pitanja krije se iza nekoliko trikova pomoću kojih najposećeniji sajtovi današnjice privlače sve više posetilaca.

Izvor: B92

Petak, 14.07.2017.

08:00

Zbog ovih trikova pojedini sajtovi imaju ogromnu posetu

Internet je već odavno postao mesto na kome prvo potražimo informacije koje su nam potrebne. Upravo zato i postoji na hiljade različitih sajtova koji se međusobno bore za što bolju posetu. Međutim, oni najuspešniji među njima imaju zajedničke karakteristike koje su zaslužne za to što su web adrese baš tih sajtova sačuvane u browserima mnogih korisnika interneta.

Savršen dizajn i jednostavnost privlače posetioce

Dizajn sajta je nešto što na posetioce ostavlja veoma snažan utisak, posebno kada im taj dizajn omogućava jednostavniju pretragu i veću funkcionalnost. Bez obzira na kvalitet sadržaja koji se nalazi na određenom sajtu, ako dizajn nije osmišljen tako da pruža lako snalaženje, posetioci će vrlo brzo potražiti ono što im treba na nekoj drugoj web adresi.

S obzirom na to da se internet danas ne pretražuje samo putem računara, već i putem mobilnih telefona i tableta, stručnjaci za web dizajn takođe moraju da obezbede prilagodljiv dizajn koji će dobro izgledati na svakom od pomenutih uređaja. Aktuelni trendovi pokazuju da posetioci pozitivno reaguju na jednostavan minimalistički dizajn sa dosta praznog prostora i jarkih boja. Pored toga, video-klipovi i web animacije koje se nalaze u pozadini stranica efikasno privlače i zadržavaju pažnju, a samim tim i doprinose povećanom saobraćaju na sajtu.
Optimizacija sadržaja favorizuje određene sajtove

Sajtovi koji ispunjavaju sve pomenute dizajnerske kriterijume ipak ne moraju uvek da budu među najposećenijima. Ono što uz savršeni dizajn pravi razliku jeste kvalitetno optimizovan sadržaj po SEO standardima. Ova online marketing strategija omogućava da se linkovi sa određenog sajta nađu u vrhu rezultata pretrage na internet pretraživačima.

Na taj način sajt sa optimizovanim sadržajem privući će znatno više posetilaca, koji će imati priliku da se uvere u odličan dizajn i postanu redovan gost na nekoj web adresi. Iz tog razloga, za kompletan saobraćaj jednog sajta najzaslužniji su stručnjaci za SEO koji su privukli posetioce, ali i web dizajneri koji su im omogućili lako snalaženje i duže zadržavanje na stranicama.

Veštine ovih stručnjaka su uvek tražene

Umeća SEO stručnjaka i web dizajnera se veoma traže na tržištu, pre svega, jer se pomoću njihovih trikova ostvaruju značajni rezultati. Važna činjenica, koja takođe ide u prilog ovim ekspertima, jeste ta što se internet konstantno razvija i menja. Tako, na primer, web dizajn koji danas zadovoljava sve kriterijume već za nekoliko godina dobiće epitet zastarelog, a isti slučaj je i sa tehnikama za što bolju optimizaciju sadržaja sajta. Drugim rečima, i jedno i drugo zanimanje prati potreba za stalnim prilagođavanjem novim trendovima, ali upravo te inovacije im istovremeno donose i nove angažmane kako u velikim kompanijama, tako i na freelance projektima.
Do potrebnih znanja za svega godinu dana

Da biste odlično zarađivali kreiranjem sajtova ili optimizovanjem njihovog sadržaja, neophodno je da steknete savremena znanja iz ovih oblasti. Školovanjem po specijalizovanim programima na ITAcademy u tome možete uspeti za manje od 12 meseci, bez obzira na predznanje sa kojim započnete obrazovanje.

Oba programa sastoje se od adekvatno izabrane grupe kurseva koji će vam pružiti sve potrebne veštine za ova zanimanja. To znači da će budući web dizajneri pohađati HTML i CSS kurs, između ostalih, dok će njihove kolege znanje sticati na kursu SEO optimizacije i drugim značajnim kursevima za ovu oblast. Uz školovanje po ovakvom sistemu omogućeno vam je da vrlo brzo usvojite najsavremenije veštine, steknete međunarodno priznate sertifikate i već sledećeg leta započnete svoju uspešnu karijeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: