Kreativnost je na ceni: Evo kako da postanete video-montažer

Da li ste primetili da su video-snimci počeli da se pojavljuju gde god da pogledate? Osim na televiziji, sajtovima i društvenim mrežama, video-sadržaje možemo videti na bilbordima, u autobusima, izlozima i na drugim mestima na kojima je to ranije bilo nezamislivo.

Izvor:
Podeli

Aktuelni trend u kome video krade slavu tekstualnim reklamnim materijalima uticao je da stručnjaci koji su zaslužni za njihovo kreiranje postanu sve traženiji i plaćeniji na tržištu. Uostalom, danas svi koji poseduju mobilni telefon sa kamerom imaju mogućnost da naprave video-zapis, ali samo video-montažeri imaju potrebne veštine da taj sadržaj učine atraktivnim.

Od njihove kreativnosti zavisi kvalitet video-snimaka

Video-montažeri zaduženi su za odabir najboljih delova audio i video snimaka, kao i za njihovo uklapanje u jednu celinu. Zahvaljujući kreativnosti montažera, nedostaci i greške glumaca postaju neprimetni, a kompletan materijal dobija potrebnu dinamiku i originalnost. Zvučni efekti koji gledaoce “nose” kroz film ili reklamu takođe su nešto o čemu odlučuju stručnjaci za montažu.

Veštine montažera dolaze do izražaja tek nakon što pregledaju sirov materijal. Koristeći programe za uređivanje multimedijalnog sadržaja, montažeri seku određene scene i, birajući idealan tajming, ubacuju sledeću kako bi dobili savršen video.

I vi možete savladati potrebna znanja za profesionalnu video-montažu

Do veština koje su vam neophodne da biste se bavili video-montažom možete stići posle manje od godinu dana školovanja po programu Video & Sound Production. Za to vreme savladaćete savremene tehnike montiranja multimedijalnog sadržaja, koje će vam omogućiti da kreirate specijalne efekte i video-animacije ili da radite na postprodukciji reklama i uvodnih špica.

Obrazovanjem po ovom programu bićete u prilici i da naučite sve funkcije jednog od najtraženijih programa, After Effects. Uz to, usvojićete i druga potrebna znanja, poput onih koje nudi kurs Photoshopa, kao i ostali kursevi koji će vas učiniti stručnjakom za ovo kreativno zanimanje.

Gde ćete moći da radite?

Iako je profesija video-montažera prva asocijacija za rad na televiziji ili u filmskoj industriji, znanja iz ove oblasti mogu se odlično naplatiti i ako radite na drugim mestima. Uređivanje muzičkih spotova ili video-snimaka u marketinške svrhe otvara sve više prostora pomenutim stručnjacima da pronađu posao.

Osim toga, tu su i freelance projekti, koji poznavaocima video-montaže nude priliku da uvek dođu do odgovarajućeg angažmana – kod nas ili u inostranstvu. Pritom, online saradnja sa klijentima širom sveta omogućava ovim ekspertima da iz udobnosti svoga doma ostvare veliku zaradu.

Do prestižnih sertifikata uz online školovanje ili tradicionalnu nastavu

Bez obzira na to da li se opredelite za usavršavanje putem interneta ili za tradicionalno usvajanje veština, koje podrazumeva odlazak na predavanja, uspešno završeno školovanje može vam doneti priznate međunarodne sertifikate.

Potvrda stručnosti u vidu Adobe sertifikata pomoći će vam da brzo pronađete posao i klijentima se dokažete kao ekspert za rad u programima After Effects, Photoshop, Premiere. Započnite obrazovanje koje će vam pružiti korisne tehnike i omogućiti vam da naplatite svoju kreativnost.

Prati B92 na Viberu

Obrazovanje

Ovi poslovi će uvek biti na ceni

Dok se potražnja za nekim poslovima tokom godina pojavljuje i nestaje, neka zanimanja konstantno zahtevaju određeni broj stručnjaka. Predstavljamo vam pet profesija koje će uvek biti potrebne, ali i šta vam je neophodno da biste se njima uspešno bavili.

it akademija petak 11.08. 11:57 Komentara: 0

Evo zašto su grafički dizajneri potrebni svakoj kompaniji

Profesionalni grafički dizajneri spadaju u grupu retkih stručnjaka koji, zahvaljujući svojim veštinama, vrlo lako mogu da pronađu odlično plaćen posao. U ovako povlašćenu situaciju grafički dizajneri došli su, pre svega, jer su sve ozbiljnije kompanije, bez obzira na to kojom delatnošću se bave, uvidele da je kreiranje vizuelnog identitetata veoma važno za njihovo poslovanje.

it akademija nedelja 6.08. 12:00 Komentara: 0

Šta ako vaš mali maturant nije upisao školu koju želi?

Mala matura je prošla, a vaše dete nije upisalo školu koja je bila prva na njegovoj listi želja. Muči vas i to da li će završiti u školi koja ga ne zanima i zaglaviti se u demotivišućem okruženju, koje će uništiti njegove potencijale? Ali zašto da vaše dete uništi čitavu budućnost zbog jednog propuštenog pitanja, treme ili loše koncentracije?

it akademija četvrtak 6.07. 12:17 Komentara: 0

5 načina kako da zaradite na YouTubeu

YouTube, sajt za deljenje video-sadržaja, za mlađe generacije predstavlja glavni izvor zabave i informisanja, dok televiziju skoro i ne gledaju. Kako svaki medij ima svoje zvezde, tako i ovaj najpopularniji sajt na svetu ima – Youtubere.

it akademija petak 30.06. 09:00 Komentara: 0
strana 1 od 15 idi na stranu