Oni su najzaslužniji što je iPhone danas toliko popularan

Jedna od najprofitabilnijih kompanija na svetu, Apple, do velikih rezultata došla je zahvaljujući svom najpopularnijem proizvodu, iPhoneu. Za ovim pametnim mobilnim telefonom vlada prava pomama već skoro deceniju unazad, a ono što iPhone korisnike najviše privlači, pored odličnog dizajna, jesu savršene iOS aplikacije.

Izvor: B92

Petak, 29.07.2016.

14:30

Oni su najzaslužniji što je iPhone danas toliko popularan

Upravo zbog toga, programeri koji se bave njihovim kreiranjem spadaju među najzaslužnije stručnjake za veliku popularnost koju je dostigao ovaj uređaj. Njihove veštine veoma su tražene na tržištu, i nude mogućnost za ostvarivanje odlične zarade, što je uticalo na to da posao iOS programera postane nešto čime sve više ljudi želi da se bavi.

Oni su heroji iz senke

iOS programeri zaduženi su za kreiranje korisnih i atraktivnih mobilnih aplikacija čiji dizajn je prilagođen tako da podjednako dobro izgledaju i na iPhone i na iPad ekranima. Drugim rečima, iOS programeri stvaraju sve ono što pravi razliku u kvalitetu između pomenutih uređaja i njihove konkurencije. Iako prilikom hvalospeva o Apple pametnim telefonima nikad ne pomislite na njih, zapravo su iOS programeri ti koji stoje iza izgradnje jednog od najjačih brendova na svetu.

Prednosti iOS programera

iOS programeri do posla dolaze mnogo brže nego što je to slučaj sa njihovim kolegama koji kreiraju aplikacije za Android platformu. Razlog za to krije se u činjenici da je aplikacije za Androide moguće kreirati uz pomoć nekoliko programskih jezika, što je doprinelo mnogo većoj konkurenciji među ovim stručnjacima.

S druge strane, iOS programeri nemaju ovakvih problema, što je uticalo da potreba za obrazovanim stručnjacima raste iz godine u godinu. Uz veće šanse za pronalazak posla, programiranje za Apple uređaje je i znatno isplatljivije, s obzirom na to da su aplikacije za iOS platformu skuplje.

Znanja potrebna za kreiranje aplikacija

Aplikacije koje iOS programerima donose veliku zaradu moguće je kreirati uz pomoć dva programska jezika: Swift i Objective-C. Oba programska jezika imaju svoje prednosti, pa su budući iOS programeri često u nedoumici uz koji od njih će ostvariti uspešniju karijeru. Swift važi za programski jezik budućnosti i smatra se lakšim za učenje. S druge strane, Objective-C je i dalje osnovni programski jezik, čije je poznavanje neophodno za dostizanje vrhunskih rezultata u ovoj oblasti.

Kako se postaje iOS programer?

Do odlično plaćenog posla iOS programera moguće je doći vrlo brzo ukoliko imate potrebna znanja i osobine za kreiranje aplikacija. Školovanjem po intenzivnom programu do ovih veština moguće je stići već posle 3 meseca, nakon čega ćete biti spremni da započnete karijeru iOS programera.

Uz korisna znanja koja steknete tokom usavršavanja i iskustvo koje dolazi vremenom, imaćete sve što je potrebno da svoje ideje pretočite u dela i kreirate aplikacije za milione korisnika širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: