Humanost na delu: Učenici ITHS–a za mališane iz Dečjeg sela

U sklopu humanitarne akcije koja je održana u Dečjem selu „Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici, deca koja tamo borave imala su priliku da steknu korisna znanja na radionicama računarstva i informatike.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.07.2016.

14:15

Humanost na delu: Učenici ITHS–a za mališane iz Dečjeg sela

Tokom četvorodnevne humanitarne akcije koju je organizovala Srednja škola za informacione tehnologije (ITHS), učenici ove škole su deci iz Dečjeg sela održali kurseve i kroz zabavu preneli svoje IT veštine, a tom prilikom im podelili i vredne poklone.

Pored toga, ITHS tim obezbedio je mališanima 20 računara i projektor, kako bi imali sve potrebne uslove da prate radionice i nauče kako da koriste najznačajnije kompjuterske programe.

IT radionice oduševile decu

Ova humanitarna akcija izdvaja se i po tome što su deca osim poklona usvojila i vredna znanja, koja će im pomoći u daljem školovanju. Učenici ITHS-a preneli su stanovnicima Dečjeg sela osnovne veštine potrebne za rad u programima Word i Excel, i objasnili im kako da bezbedno koriste društvene mreže.

Radionice u Dečjem selu održavane su dva puta dnevno, a vreme između njih učenici ITHS-a koristili su za druženje i deljenje pozitivne energije sa najmlađima. Na kraju, deca su kao potvrdu o stečenim znanjima dobila sertifikate, dok je najtalentovaniji među njima nagrađen i tablet uređajem.

Srednjoškolci poznati po sličnim angažovanjima

Učenicima ITHS-a ovo nije put da učestvuju u nekoj od humanitarnih akcija tako što koriste znanja stečena u školi. Pre samo nekoliko meseci ovi srednjoškolci obišli su OŠ „Sava Jovanović Sirogojno” u Zemunu, koju pohađaju deca sa posebnim potrebama, i poklonili im softver koji su kreirali specijalno za tu priliku.

Inače, Srednja škola za informacione tehnologije je prva obrazovna ustanova ovakvog tipa u Srbiji. Učenici koji se ovde obrazuju kroz interaktivnu nastavu dobijaju najsavremenija IT znanja koja u praksi mogu da primene već tokom srednje škole. Upravo ovakav sistem školovanja omogućio je učenicima da stečene veštine iskoriste i u humanitarne svrhe i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Nastavljaju da koriste IT veštine u humanitarne svrhe

Nakon humanitarne akcije u Dečjem selu, srednjoškolci ITHS-a izrazili su želju da nastave sa učestvovanjem u sličnim projektima i tako iskoriste svoje IT veštine kako bi pomogli drugima.

Znanja koja usvajaju tokom školske godine učenici će i u budućnosti primenjivati na način koji će biti koristan društvu. Bilo da je to pokretanje aplikacije koja olakšava komunikaciju deci sa autizmom ili podučavanje mališana, srednjoškolci ITHS-a biće i dalje humanitarno angažovani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: