Takmičenje u rešavanju studije slučaja sjajni rezultati polaznika IT ACADEMY, BUSINESS ACADEMY i ITS-a

Podeli

Centar za razvoj karijere pri ovim ustanovama je za njih organizovao Case Study Competition, na kojem su svoje snage odmerili timovi ovih obrazovnih ustanova.

Takmičari su imali pet dana da osmisle kreativno rešenje studije slučaja i da ga u svega petnaest minuta prezentuju žiriju, u kojem je bio osnivač kompanije Homepage Miloje Sekulić, predstavnici kompanije Red Bull i LINK group, kompanije koje su zadale studije slučaja za ovo takmičenje.

Učesnici takmičenja su rešavali probleme vezane za organizovanje velikih događaja, osmišljavanje online i offline marketing strategije za privlačenje ciljne grupe potrošača i kreiranje digitalne kampanje za mobilnog operatera.

Za pobedničke timove svaka od kompanija obezbedila je vredne nagrade, među kojima su bili i obrazovni kursevi, prisustvovanje praktičnim treninzima i obukama, kao i vredne knjige za stručno usavršavanje.

Cilj organizovanja Case Study Competition (CSC) jeste da polaznici i studenti steknu praktična iskustva rešavanjem realnih poslovnih problema kompanija učesnica. Ovo je odličan uvod u njihovo zaposlenje i početak građenja karijere u nekom poslovnom okruženju. Na ovaj način studenti i polaznici već tokom svog školovanja postaju osposobljeni za rad na realnim radnim mestima.

Ovo je prvi put da Centar za razvoj karijere organizuje Case Study Competition za polaznike ITAcademy i BusinessAcademy i studente Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije ITS. Međutim, zbog odlične reakcije svih učesnika i dobrih rezultata, u Centru za razvoj karijere kažu da će ovo od sada postati redovna praksa. Centar za razvoj karijere polaznike i studente ovih ustanova povezuje sa potencijalnim poslodavcem, omogućava im da lakše dođu do posla, organizuje besplatne seminare, radionice i još mnogo toga čime im omogućava da brzo i uspešno izgrade svoju karijeru.

Inače, studije slučaja su pisane postavke realnih poslovnih situacija, bazirane na konkretnim podacima i istraživanjima. Metod rešavanja studije slučaja (case study) stavlja vas u poziciju zaposlenih u kompaniji koji se suočavaju sa određenim problemom koji zahteva kreativno, efikasno i brzo rešenje.

Ovakav metod učenja koristi se već decenijama u mnogim poslovnim školama, kao što je Harvard Business School. Rešavanje studije slučaja je kao igra odlučivanja. Pred studente se postavlja određeni problem i od njih se zahteva da osmisle, argumentuju, diskutuju i dorade rešenje tog problema.

Obrazovanje

ITAcademy vam za Dan programera POKLANJA PREKO 600€ POPUSTA

Došao je i taj dan, 256. po redu u godini – dan koji programeri širom sveta ponosno slave kao Dan programera.

Ove godine razlog za slavlje imaju i svi oni koji tek planiraju da zakorače u uzbudljivi svet programiranja. Na ITAcademy Dan programera obeležava se sve do 16. septembra i omogućava vam da uz popust od preko 600€ i vi postanete jedan od najplaćenijih stručnjaka današnjice.

it akademija | pr četvrtak 13.09. 10:04 Komentara: 0

ITAcademy slavi Dan sistem administratora uz 700€ popusta

Danas je dan kada čitava planeta pokazuje zahvalnost onima koji to apsolutno zaslužuju – sistem administratorima. Poslednji petak u julu svake godine se obeležava kao Sys Admin Day. Ovo je dan kada su pomenuti heroji modernog doba s punim pravom u centru pažnje, jer nam tokom preostala 364 dana u godini prvi priskaču u pomoć kad god imamo neki problem sa tehnologijom koja je svuda oko nas.

it akademija | pr petak 27.07. 09:00 Komentara: 0

Oni su među najtraženijim IT stručnjacima, a nisu programeri

Činjenica da programeri odlično zarađuju i mogu da pronađu posao kad god požele dobro je poznata čak i vrapcima na grani. Međutim, nisu samo programeri oni koji spadaju među najtraženije IT stručnjake. Naprotiv, postoje mnoga druga IT zanimanja o kojima se malo zna, a donose ono čemu svi težimo – odlično plaćen i siguran posao. Jedno od takvih je IT administrator.

it akademija | pr petak 20.07. 09:43 Komentara: 0
strana 1 od 20 idi na stranu