Takmičenje u rešavanju studije slučaja sjajni rezultati polaznika IT ACADEMY, BUSINESS ACADEMY i ITS-a

Podeli

Centar za razvoj karijere pri ovim ustanovama je za njih organizovao Case Study Competition, na kojem su svoje snage odmerili timovi ovih obrazovnih ustanova.

Takmičari su imali pet dana da osmisle kreativno rešenje studije slučaja i da ga u svega petnaest minuta prezentuju žiriju, u kojem je bio osnivač kompanije Homepage Miloje Sekulić, predstavnici kompanije Red Bull i LINK group, kompanije koje su zadale studije slučaja za ovo takmičenje.

Učesnici takmičenja su rešavali probleme vezane za organizovanje velikih događaja, osmišljavanje online i offline marketing strategije za privlačenje ciljne grupe potrošača i kreiranje digitalne kampanje za mobilnog operatera.

Za pobedničke timove svaka od kompanija obezbedila je vredne nagrade, među kojima su bili i obrazovni kursevi, prisustvovanje praktičnim treninzima i obukama, kao i vredne knjige za stručno usavršavanje.

Cilj organizovanja Case Study Competition (CSC) jeste da polaznici i studenti steknu praktična iskustva rešavanjem realnih poslovnih problema kompanija učesnica. Ovo je odličan uvod u njihovo zaposlenje i početak građenja karijere u nekom poslovnom okruženju. Na ovaj način studenti i polaznici već tokom svog školovanja postaju osposobljeni za rad na realnim radnim mestima.

Ovo je prvi put da Centar za razvoj karijere organizuje Case Study Competition za polaznike ITAcademy i BusinessAcademy i studente Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije ITS. Međutim, zbog odlične reakcije svih učesnika i dobrih rezultata, u Centru za razvoj karijere kažu da će ovo od sada postati redovna praksa. Centar za razvoj karijere polaznike i studente ovih ustanova povezuje sa potencijalnim poslodavcem, omogućava im da lakše dođu do posla, organizuje besplatne seminare, radionice i još mnogo toga čime im omogućava da brzo i uspešno izgrade svoju karijeru.

Inače, studije slučaja su pisane postavke realnih poslovnih situacija, bazirane na konkretnim podacima i istraživanjima. Metod rešavanja studije slučaja (case study) stavlja vas u poziciju zaposlenih u kompaniji koji se suočavaju sa određenim problemom koji zahteva kreativno, efikasno i brzo rešenje.

Ovakav metod učenja koristi se već decenijama u mnogim poslovnim školama, kao što je Harvard Business School. Rešavanje studije slučaja je kao igra odlučivanja. Pred studente se postavlja određeni problem i od njih se zahteva da osmisle, argumentuju, diskutuju i dorade rešenje tog problema.

Obrazovanje

ITAcademy i Oracle upisuju novu generaciju budućih Java programera

Sa ITAcademy nam ponovo stižu odlične vesti. Zbog velikog interesovanja za Java programiranje ova međunarodna obrazovna ustanova, koja se već godinama uspešno bavi edukacijom IT kadrova, pokrenula je nove grupe na Java Development programu za polaznike koji će nastavu od 1. decembra pohađati u najmodernije opremljenim učionicama u Beogradu.

it akademija | pr petak 5.10. 10:40

ITAcademy: Ako se ne zaposlite, dobijate besplatno školovanje

Diploma, nažalost, ne znači nužno i siguran posao. Dva su osnovna razloga koja dovode do ove pojave. Prvi je taj da mnoge visokoškolske ustanove ne pripremaju svoje studente za tržište rada, jer im nude samo uopštena teorijska znanja koja ne mogu da primene u realnim poslovnim okruženjima.

it akademija | pr petak 28.09. 11:15

ITAcademy vam za Dan programera POKLANJA PREKO 600€ POPUSTA

Došao je i taj dan, 256. po redu u godini – dan koji programeri širom sveta ponosno slave kao Dan programera.

Ove godine razlog za slavlje imaju i svi oni koji tek planiraju da zakorače u uzbudljivi svet programiranja. Na ITAcademy Dan programera obeležava se sve do 16. septembra i omogućava vam da uz popust od preko 600€ i vi postanete jedan od najplaćenijih stručnjaka današnjice.

it akademija | pr četvrtak 13.09. 10:04
strana 1 od 21 idi na stranu