Ove programske jezike se stvarno isplati naučiti za 2016. godinu

Izvor: B92

Petak, 10.07.2015.

09:00

Default images

Java programiranje – pravi izbor za ulazak u svet IT-a

U stručnim krugovima najčešće se govori o sigurnosti i efikasnosti Java programskog jezika, mogućnosti sistemskog umrežavanja, ali i funkcionalnosti na različitim platformama. Kao objektno orijentisan jezik, Java je pogodna za kreiranje većih programa, ali je istovremeno jednostavna u svojim funkcionalnostima.

Iz ugla tržišta rada, Java je dominantan programski jezik. Takve su i plate Java programera. Za početak, rad u Javi neophodan je preduslov za kreiranje Android aplikacija, a to je tržište koje se danas razvija brže nego i jedno drugo. Stručnjaci za Java programiranje imaju mogućnost rada u razvoju serverskih aplikacija, programa, igara, funkcionalnosti web servisa. U svakom slučaju, Java programeri nemaju posla samo, ukoliko to ne žele.

Java je programski jezik koji se lako uči, ali treba istaći da su pravi učitelji i mentori, sistem rada i posvećenost neophodni da se dođe do željenog nivoa stručnosti. Uz istrajnost i rad u pravom okruženju sa iskusnim stručnjacima, koji će vas usmeriti i inspirisati, godinu dana je idealan period koji možete postaviti pred sobom za ovladavanje veštinama.

C# – programiranje po standardima Microsofta

C# je bazični jezik za razvoj Microsoft platformi i servisa. Bilo da je reč o razvoju moderne web aplikacije uz pomoć Azure i .NET tehnologija, aplikacije za uređaje koji koriste Windows ili desktop aplikacije za poslovanje, C# je jezik kojim se obuhvata sve što Microsoft ima da ponudi. Značajno je pomenuti da jedna od najvećih kompanija za kreiranje igara Unity koristi C# kao jedan od osnovnih jezika u programiranju.

Milioni profesionalaca širom sveta koriste ovaj programski jezik. Svi se slažu u tome da je C# moderan, fleksibilan i vrlo udoban za programiranje. Iako moćan, ovaj jezik koristi svega 80 rezervisanih reči što pojednostavljuje proces savladavanja osnovnih funkcionalnosti. Sve dalje zavisi samo od vas.

Za stručnjake u C# programiranju, garantuje kompanija Microsoft svojim sertifikatima koje dodeljuje preko partnerskih institucija. Kada jednom steknete ovaj sertifikat, otvorena su vam vrata kompanija iz celog sveta ili dobro plaćene freelance karijere.

PHP programiranje – fleksibilno, brzo i lako do interaktivnih sajtova

Velika popularnost PHP-a počela je onog trenutka kada su statične HTML stranice prestale da zadovoljavaju potrebe većine vlasnika sajtova. PHP se najčešće koristi kao razvojna platforma za interaktivne internet stranice. Jednako je pogodan za razvoj malih aplikacija koje funkcionišu u okviru pojedinačne stranice, kao i za razvoj čitavih sajtova.

Programeri posebno cene fleksibilnost i brzinu PHP-a, ali i lakoću njegove upotrebe. Često se uz PHP uči i MySQL sistem za upravljanje bazama podataka, jer se time otvaraju neslućene mogućnosti rada na izradi složenih i modernih web aplikacija. Kada se ovome doda mogućnost prilagođavanja svih tema Wordpress-a, najpopularnijeg CMS-a na svetu, pomoću PHP-a vrednost poznavanja ovog programskog jezika postaje još veća, kao i količina različitih poslova na koju PHP programeri mogu da računaju u vidu stalnog zaposlenja ili uzbudljivog freelance angažmana.

Najbolje u svetu programiranja je što sve zavisi samo od vas: stručnost, plata i položaj. Svako može biti uspešan u onoj meri koliko sam odluči. Granica uspeha zavisi samo od toga koliko se uloži truda, rada i volje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: