Da li ste svesni da pogrešan izbor srednje škole može uništiti život vašeg deteta?

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2015.

13:38

Default images

Sada, u toku „groznice” čekanja rezultata čuvenih rang lista i vesti koju je školu dete dobilo, malo roditelja razmišlja koliko drugi ili treći izbor može biti neodgovarajuć za vaše dete.

Da li ste svesni da sve ovo, uz pogrešan izbor škole, može uništiti ceo život, karijeru i uspeh vašeg deteta u budućnosti?

Evo čega možete lišiti svoje dete samo jednom pogrešnom odlukom – lošim izborom srednje škole:

● dobrog vaspitanja i radnih navika – dete će učiti i usvajati navike i ponašanje onih kojima je okruženo,

● okruženja koje podstiče na uspeh – ako njegovi drugari žele da budu upešni, onda će to želeti i vaše dete,

● znanje potrebno za upis na najbolje fakultete i postizanje velikog uspeha u karijeri – ako dete ne dobije znanje koje je korisno, to mu može uništiti budućnost, jer neće moći da nastavi kvalitetno školovanje, niti da nađe dobar posao,

● poznavanje novih tehnologija – ako se na vreme ne upozna sa novim tehnologijama i ne nauči da ih koristi, ovo ga može kočiti kroz čitav život,

● da kreativno razmišlja i uči uz razumevanje – ovo je osobina svih uspešnih ljudi,

● pravih vrednosti u životu i pozitivnih uzora na koje će se ugledati,

● kontakata koje će koristiti tokom čitavog života – drugovi, koje upozna u srednjoj školi kasnije će mu biti poslovni partneri i kontakti za ulazak u mnoge firme.

Problemi na koje smo navikli u školama nisu neizbežni. Danas mnogi roditelji imaju izbor, ali često toga nisu svesni.

U Srbiji danas postoje škole, koje imaju napredno obrazovanje, a pristupačne su roditeljima.

Škola u kojoj deca uče uz pomoć Gugl aplikacija i tableta, komuniciraju sa profesorima pomoću četa i mejla, imaju onlajn dopunske časove i konsultacije; škola gde svaka učionica ima interaktivnu tablu, a svi nastavni materijali nalaze se i na onlajn platformi izgleda pomalo neverovatno. Međutim, ovakva škola postoji u Srbiji.

Učenici Savremene gimnazije, ne samo da mogu da prate nastavu na srpskom, već i na engleskom jeziku, odnosno da pohađaju nacionalni ili Kembridž program, pa u skladu sa tim mogu da steknu svetski priznate diplome. Nastava po Kembridž međunarodnom programu omogućava sticanje diploma ovog prestižnog univerziteta, kao što je ICE diploma i poznata AICE diploma.

Ovakvi programi osmišljeni su tako da pripreme decu za školovanje na najprestižnijim fakultetima, kako bi u potpunosti odgovorila zahtevima, koje donose moderni uslovi života. Oni postaju, ne samo pismeni i tehnološki potkovani, već sposobni da se snalaze u nepoznatim situacijama, da razmišljaju kritički, da deluju kreativno i postanu veoma uspešni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: