Želite da radite u SAD?

English | Shqip

B92Tema
 
 
jan
   
2018
   

Tema, hronološki redosled, januar 2018.

RSS verzija 


   
Najava emisije

Kažiprst, 1. decembar 09:30
Gost emisije je Aleksandar Popović, republički ministar za nauku i životnu sredinu i potpredsednik DSS-a
postavite pitanje

   
Utisak nedelje, 28. novembar

Hoću da znam koliki je moj deo
Bajec: Komisija je radila striktno po zakonu i po zakonu je diskvalifikovala ponuđaća koji je ućinio težak prekršaj, a to znači ponudio je, poboljšavao je svoju ponudu pošto je jednom
Teme dana ovog meseca

Spasla je od smrti "dečaka vešca", ima rešenje za migrante | 12. januar 2018.

Pre šest godina Anja Ringren Loven napustila je Dansku i krenula u nepoznato. Ispunila je snove pomažući deci u Africi, a svet je za njena dela čuo pre dve godine kada je spasila izgladnelog dečaka ostavljenog na ulici, optuženog za veštičarenje.

   

"Kako postoji 'crnogorski', a ne postoji 'američki'?" | 12. januar 2018.

Crna Gora je u 2018. ušla sa međunarodnim kodom za crnogorski jezik, pa se očekuje da se i ove godine nastavi ista debata – “čiji je ‘naški’”.

   

Irinej, Amfilohije i politika: Ko, kad i sa kim | 10. januar 2018.

Iako je Srbija zvanično sekularna država, visoki crkveni zvaničnici se često nalaze u društvu političkog vrha i daju izjave koje se mogu smatrati političkim.

   

Srbi o Kosovu, svet o nuklearkama | 01. januar 2018.

Ritam događaja koji nam je priredila godina za nama najavljuje nastavak, ali i kulminaciju pojedinih okolnosti u 2018. Kako je najavljeno, već na proleće se mogu očekivati poneki prelomni momenti, izjašnjavanja o vitalnim pitanjima, kako u domaćim, a jednako tako i u regionalnim, kontinentalnim i svetskim prilikama.

   

"Puši kao Srbin": Stiže li u 2018. potpuna zabrana pušenja? | 01. januar 2018.

Pred svaku Novu godinu u Srbiji se pominje ista tema – potpuna zabrana pušenja na javnim mestima, koja se već godinama odlaže, a tim povodom razgovarali smo sa Srmenom Krstev, koja je predsednica Republičke stručne komisije za kontrolu duvana.

   

Krv na derbiju, Vučić i Beli | 29. decembar 2017.

Srbija i ostatak sveta su preko glave preturili još jednu burnu godinu, a u digitalnoj eri je lako izmeriti šta je privuklo najviše pažnje.

   

Bivši izraelski obaveštajac za B92: Nije ovo okidač za bombu | 28. decembar 2017.

Odluku predsednika SAD da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela prihvatile su zemlje čiji se broj može izbrojati na prste, a tenzije iz dana u dan rastu. Ipak, Efraim Lapid, bivši visoki oficir izraelske obaveštajne službe i profesor političkih nauka kaže da ovo "nije okidač za bombu".

   

"Svi Srbi pod jednom šljivom" - mit ili brojke? | 25. decembar 2017.

U Srbiji prema proceni Republičkog zavoda za statistiku živi tek nešto više od sedam miliona stanovnika, a poslednjih godina sve češće čujemo da naša zemlja godišnje izgubi po jedan grad srednje veličine. Ukoliko se taj trend nastavi, da li će se obistiniti da će “svi Srbi stati pod jednu šljivu”?

   


Copyright © 1995-2018, B92. Sva prava zadržana.