Država akcije nudi "Danonu" i Divcu

Agencija za privatizaciju i Akcijski fond odlučili su da državni paket akcija "Knjaz Miloš" deponuju na račun "Apurne".

Izvor: Beta

Četvrtak, 18.11.2004.

19:29

Default images

“Apurna”, je zajedničko preduzeće francuske kompanije "Danon" i košarkaša Vlade Divca. "Ta odluka je doneta na osnovu procene da je za 'Knjaz Miloš' od značaja da za većinskog vlasnika ima strateškog partnera kao što je 'Danon'", saopštio je novinarima direktor Agencije za privatizaciju Miodrag Đorđević.

Agencija za privatizaciju i Akcijski fond će, ukoliko ponuda "Danona" i Divca uspe, pratiti dalji razvoj u slučaju s “Knjaz Milošem” i javno će  reagovati u slučaju neispunjavanja preuzetih obaveza na osnovu investicionog programa, rekao je Đorđević. Agencija i Akcijski fond su, prema njegovim rečima, pri odlučivanju o najprihvaljivijoj ponudi imali u vidu da su "Danon" i Divac prihatili obavezu da će u prvoj godini investirati u "Knjaz Miloš" 20 miliona evra i da u naredne tri godine neće otpuštati radnike.

Agencija za privatizaciju i Akcijski fond Srbije ponudili su na prodaju paket od 71,88 odsto akcija "Knjaza Miloša" u kojem su državnom paketu od 41,7 odsto akcija tog preduzeća pridružene i akcije malih akcionara. Za prodaju tog paketa, u ponudi je bila navedena cena od najmanje 20.000 dinara po akciji. Komisija za hartije od vrednosti odobrila je tri konačne ponude za preuzimanje akcija preduzeća "Knjaz Miloš" iz Aranđelovca, koje su pored "Danona" i Divca podneli "Pivovarna Laško" i investicioni fond “FPP Balkan limitid”. Nijedna od te tri ponude nije uspunila sve uslove iz zajedničke ponude Agencije za privatizaciju i Akcijskog fonda. "Danon" i Divac su za otkup najmanje 50,01, a najviše 71,87 odsto akcija "Knajza Miloša" ponudili cenu od 17.500 dinara za jednu akciju. Slovenačka kompanija "Pivovarna Laško" je ponudila 19.000 dinara za jednu akciju, a zainteresovana je za otkup 50 odsto akcija. “FPP Balkan limitid”, koji je ranije otkupio 25 odsto akcija "Knjaza Miloša" po ceni od 17.500 dinara za jednu akciju, u novoj konačnoj ponudi je početnu cenu od 22.000 dinara za jednu akciju povećao na 23.000 dinara, a uvećan je i iznos akcija koje je spreman da otkupi sa 10 na 33,69 odsto.

Da bi ponuda "Danona" i Divca bila uspešna potrebno je da se državnom paketu pridruži nešto više od osam odsto malih akcionara za koje je, zbog ponudjene cene, najprihvaljivija ponuda “FPP Balkan limitida”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: