Maršićanin - ambasador

Izvor: B92

Petak, 09.07.2004.

10:16

Default images

Potpredsednik DSS Dragan Maršićanin predložen je na za novog ambasadora državne zajednice u Švajcarskoj.

Maršićanin će u Bernu zameniti Dragoljuba Popovića kome je šef diplomatije Vuk Drašković zamerao da "više radi o na predstavljanju svoje nevladine organizacije nego države, kao i da nije okačio tablu s novim državnim imenom na zgradu ambasade".

Kako saznajemo, na ambasadorsko mesto u Parizu mogao bi da dođe dosadašnji savetnik ministra spoljnih poslova Predrag Simić, ali o tome još nije doneta definitivna odluka.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i Crne Gore saopštilo je danas da se, u skladu se međunarodnim običajima, koje poštuju mediji u ozbiljnim i uredjenim državama, ko je i gde imenovan za ambasadora javnosti saopštava tek po dobijanju agremana od zemlje domaćina. U saopštenju se dodaje da će ministarstvo po dobijanju agremana javnost redovno upoznavati sa svim imenovanjima, a da će ambasadori biti na usluzi medijima da odgovore na sva njihova pitanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: