"Popović od Mitrovića zahtevao napade na Matića i B92"

Izvor: B92

Petak, 27.06.2003.

09:13

Default images

Ambasador SAD u Srbiji i Crnoj Gori Vilijam Montgomeri potvrdio je navode nedeljnika NIN da je šef Biroa Vlade Srbije za komunikacije Vladimir Popović stajao iza prošlogodišnjih napada Televizije "Pink" na B92 i glavnog i odgovornog urednika te kuće Verana Matića i da je zbog toga udaljen sa radnog mesta u Birou. NIN u tekstu u najnovijem broju objavljuje da je Montgomeri, prilikom posete redakciji NIN u utorak, rekao o tom slučaju, zbog kog je Popović tužio NIN, da je "početak napada na B92 i Matića posmatran sa interesovanjem i zabrinutošću". "U jednom trenutku, pošto je počela serija napada u listu 'Publika' i na TV 'Pink', u Beogradu su se pojavili posteri s likom Verana Matića na kojima je pisalo nešto u smislu 'Traži se'”, kaže Montogomeri. “S obzirom na posledice koje je to moglo imati po ličnu bezbednost Verana Matića, to me je zabrinulo, pa sam prilikom prvog narednog susreta pitao premijera Srbije Zorana Đinđića šta zna o svemu tome. On mi je bez ikakvog oklevanja rekao da Vladimir Popović stoji iza tih napada. Ja sam se prilično iznenadio, i rekao sam: 'Možete li mi reći nešto više?'. On mi je objasnio da je Popović neprekidno zvao Željka Mitrovića, vlasnika 'Pinka', i zahtevao nove i nove napade na Matića i B92 i da je sve to činio potpuno bez znanja premijera”, preneo je Montgomeri. “Đinđić mi je objasnio da je lično razgovarao o tome s Mitrovićem i da mu je on potvrdio da su pozivi dolazili od Popovića i da je Mitrović pretpostavljao da premijer zna za te pozive. Đinđić je rekao Mitroviću da on ništa o tome nije znao i da sa tim napadima treba prestati. Đinđić je rekao da je Popović otišao, da ne obavlja više svoj posao. Nije rekao da je podneo ostavku, već samo da više nije na poslu", rekao je Montgomeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: