B92: Saopštenje RTV Pink vrhunski cinizam

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.06.2003.

14:25

Default images

Povodom najnovije kampanje TV Pink protiv RTV B92, koja se dešava tri dana pred zakazanu privatizaciju Radija B92, RTV B92 obavestila je u ponedeljak javnost da saopštenje Upravnog odbora RTV Pink emitovano u informativnim emisijama te kuće 22. i 23. juna obiluje "brojnim netačnim i zlonamernim informacijama". "Smatramo potpuno neprimerenim da nas Upravni odbor kompanije čiji je vlasnik 1996. godine, ali i kasnije, bio visoki partijski funkcioner Jugoslovenske levice, sada optužuje za saradnju sa Dragoljubom Milanovićem", kaže se u saopštenju RTV B92, koje je potpisao direktor te kuće Saša Mirković.

Mirković podseća da je do tog ugovora, između B92 i RTS, došlo "pod pritiskom 100.000 demonstranata na ulicima Beograda i međunarodne zajednice, nakon misterioznog ulaska vode u koaksijalni kabl predajnika Radija B92". "Verovatno će se naši slušaoci setiti da smo 51 sat bili van etra i usled velikog pritiska demonstranata koji su svakodnevno prolazili ispod naših prostorija u centru grada, usled velikog međunarodnog pritiska i specijalnog dolaska u Beograd visokog predstavnika američkog Komiteta za zaštitu novinara, gospođe Kati Marton, B92 se ubrzo nakon te zabrane i nestanka iz etra vratio na frekvenciju 92,5 i sredinom tog meseca, prilikom potpisivanja tog ugovora, pravni zastupnik B92 i ja uopšte nismo ostvarili čak ni fizički kontakt sa gospodinom Milanovićem, naime mi smo bili u potpuno različitim prostorijama, tako da mislim da i ovaj detalj pojašnjava tu celu sliku i neku navodnu misteriju kako je to B92 potpisao ugovor sa RTS-om za tu frekvenciju sredinom decembra 1996. godine", rekao je Mirković. "Teza o bliskim vezama Dragoljuba Milanovića i B92 i izjednačavanje te relacije sa odnosom koji su sa RTS-om imali neki drugi prorežimski mediji predstavlja vrhunski cinizam, ali je važno istaći da se smišljeno lansira sa ciljem da se potkrepi lažna teza o tome da su 'svi oni isti'", saopštava Mirković.

"O tome da nisu svi isti upravo svedoči činjenica da dok je Radio B92 emitovao program koji se preko jednog starog i permanentno ometanog predajnika mogao čuti tek u pola Beograda, RTV Pink je, na osnovu ugovora sa RTS-om i njegovih aneksa u periodu od 1994. do 1997. godine,  izgradio svoju nacionalnu TV mrežu", kaže se u saopštenju B92. "Ostali ugovori između B92 i RTS-a na koje se poziva saoštenje UO RTV Pink zaključeni su u poslednjih godinu dana i odnose se na pružanje usluga na emisionim objektima. Oni su zaključeni pod komercijalnim uslovima u skladu sa zvaničnim cenovnicima RTS-a, a B92 svoje obaveze po njima uredno izvršava. O tome da je RTS zaključivanjem ovakvih ugovora povredio neku ranije postojeću obavezu prema RTV Pink, B92 nema saznanja, niti želi da se u ugovorne odnose Pinka i RTS-a meša", kaže se u saopštenju.

Saša Mirković saopštava da se Pink, kao i u oktobru prošle godine, u napadu na B92 služi "anonimnim pismom misteriozinih zaposlenih" u B92. "Ja moram da kažem da i pre tog napada s jeseni prošle godine, i posle tog napada, i evo sada, apsolutno nijedan zaposleni u našoj kući nikada nije javno podržao nijedan navod iz takvih prijava i nazovi pisama. Isto tako moram da kažem da su nadležni državni organi po navedenim anonimnim prijavama reagovali i to dva puta, jednom su odbacili takvu prijavu kao neosnovanu 4. marta, a drugi put 8. maja ove godine", rekao je Mirković.

B92 je posebno odbacila optužbe o navodno nameštenoj aukciji zbog postavljanja posebnih uslova, pozivajući i Ministarstvo privrede i privatizacije i Agenciju za privatizaciju, čije se odluke sada, "bez ikakvih argumenata dovode u pitanje", da se o napadima javno izjasne, i "spreče da se ponovnim odlaganjem aukcije, ruši ugled kako naše kuće, tako i Vlade Srbije i državnih organa", kaže se u saopštenju RTV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: