Privedeni Svetlana Ražnatović, Vuk i Prevara

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.03.2003.

12:08

Default images

Pripadnici MUP-a Srbije još uvek se nalaze u kući estradne zvezde Svetlane Cece Ražnatović u Beogradu, saznaje radio B92 iz izvora bliskih istrazi. Do sada je u kući pronađena veća količina naoružanja i municije, između ostalog, ručni raketni bacači i automatsko oružje. Prema izvorima našeg radija, MUP je u ponedeljak priveo Svetlanu Ražnatović zbog bliskih veza sa glavnim osumnjičenima za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića– Miloradom Lukovićem Legijom, Dušanom Spasojevićem Šiptarom i Dejanom Milenkovićem Bagzijem. Istraga je pokazala da je Ražnatović bila u kontaktu sa Lukovićem i Spasojevićem pre i posle atentata. Posle oslobađanja Milenkovića iz zatvora, kada je izvršen prvi pokušaj atentata na premijera Zorana Đinđića, Svetlana Ražnatović je finansijski brinula o Milenkovićevoj porodici. Utvrđeno je i da su Luković i Spasojević više puta prenoćili u njenoj kući u periodu pre atentata.

U zvaničnom saopštenju MUP-a Srbije od ponedeljka uveče navodi se da su privedeni i Vukojević Zoran zvani Vuk i Ninković Dragan zvani Prevara. Saopštenje MUP-a Srbije glasi: "Zahvaljajući anonimnim pozivima građana i informacija koje smo od njih dobili tokom protekle noći, pripadnici MUP-a Republike Srbije uhapsili su Vukojević Zorana zvanog Vuk, rođenog 1974. godine u Zemunu, i Ninković Dragana zvanog Prevara, rođenog 1978. godine u Zemunu, jednog od vođa Zemunskog narkokartela. Vukojević Zoran bio je suspendovani pripadnik policije i šef obezbeđenja vođe zemunskog klana Dušana Spasojevića zvanog Šiptear. Prilikom hapšenja, ova dvojica su pružala aktivni otpor i pokušala bekstvo, ali su ih pripadnici specijalno formiranih timova za hapšenje savladali i priveli.

Tokom današnjeg dana specijalni tim MUP-a sastavljen od pripadnika Žandarmerije, UBPOK-a i SUP Beograda lišio je slobode Svetlanu Ražnatović, rođenu 1973. godine u Žitorađi, pevačicu sa stalnim boravkom u Beogradu. Tom prilikom izvršen je pretres objekta u kom je živela u Ulici Ljutice Bogdana 3. Prilikom pretresa pronađena je velika količina oružja i to: 21 pištolja i revolvera različite marke i kalibra, 3 sanduka municije kalibra 7,62 mm – oko 5.000 komada; vojno-policijska oprema (busole, laserski daljinomer, nišanski teleobjektiv, veliki broj lisica, samostrel sa 20 strela, dve kape fantomke sa prorezima za oči i usta, prigušivači za škorpione i heklere, uređaji za noćna merenja i osmatranja, nekoliko torbi pištoljske i revolverske municije, 21 službena palica – pendrek, par registarskih tablica vukovarske oznake, par sanduka vojno-policijske opreme – ukupno 88 stavki). Najveći deo oružja bio je sakriven u specijalno formiranom blindiranom bunkeru. Pripadnici MUP-a i dalje vrše pretres kuće. Policija nastavlja operativnu obradu u vezi povezanosti navedene osobe sa vođama zemunske kriminalne bande umešane u ubistvo predsednika srpske vlade Zorana Đinđića. O daljim detaljima istrage javnost će biti obaveštena."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

347 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: