B92 Music > Koncerti > Fun Lovin' Criminals

10. MART, SREDA
FUN LOVING CRIMINALS
HALA SPORTOVA NOVI BEOGRAD

THE COOLEST BAND IN THE WORLD

Jedan pres materijal kaze za Fun Loving Criminals da su stvarne cinjenice o njima neverovatnije nego legende koje ih prate. Uostalom sta reci o grupi koja je 40% pesama za ceo jedan album napisala ruku pod ruku sa Quentinom Tarantinom, o grupi ciji je lider pristao da ide u marince, ne bi li izbegao zatvorsku kaznu, sto je dovelo do toga da u vojsci prostudira magiju bluesa i procita svoje prve knjige (Dostojevski - Zlocin i kazna), te, konacno, o rock grupi koja je dovoljno sik da se njene numere redovno koriste kao soundtrack za modne revije, a da to nimalo ne smeta tvrdokornim obozavaocima.

Osnovani jos 1993, FLC su objavili istoimeni debi album 1995 - instantni uspeh singla “Scooby Snacks” zainteresovao je EMI, koji im je finansirao skromnih 15 dana snimanja u prestiznom studiju za sledeci projekat. FLC su potrosili 3 dana na muziku i ostalo na provod, ali ih je svejedno “Come Find Yourself” (1996) ustolicio medju najzabavnije pojave u pop kulturi i do kraja formulisao njihov jedinstveni stil. Trijumf albuma “100% Colombian” (1998) definitivno ih je lansirao medju potentne komercijalne atrakcije i poslao na svetsku turneju koja skoro da se i nije prekidala od tada. Usledili su “Loco” (2001), sa istoimenim planetarnim hitom i jednim od najsmesnijih spotova skorasnje produkcije i konacno, “Welcome to Poppy’s” (2003), CD koga upravo promovisu nastupajuci sirom sveta.

Huey, frontman sastava, potomak oca Irca i majke Portorikanke iz New Yorka, nije ni sanjao da ce Fun Loving Criminals s vremenom postati ono sto je svojevremeno casopis Vox nazvao “the coolest band in the world”. Smek & sarm i obilje ulicne duhovitost koja prozima svaki njihov korak, cine ovaj band drugacijim od svih na sceni. Fun Loving Criminals su verovatno najbolje od Manhattna sto je izaslo pred beogradsku publiku – a u svakom slucaju naj-cool koncertna pojava u poslednje vreme.

Vrata Hale sportova se otvaraju u 19.30 casova.
Karte u pretprodaji po ceni od 800 dinara: Dom omladine Beograda

Posetite: http://www.fun-lovin-criminals.co.uk

[ kupite kartu na tiketservis.com ]