BLONDIE

     

> Fotografije
Pogledajte fotografije sa koncerta i konferencije za stampu na B92 Music sajtu. Autor fotografija: Srdjan Veljovic

> Prodajna mesta u Srbiji

NOVI SAD
Gradiliste (Stevana Musica bb)
Prodaja:
09h - 01h

Blagajna SNP (Pozorisni trg 1)
Prodaja: u radno vreme pozorista

Exit tim organizuje prevoz uz doplatu od 400 dinara
Dodatne informacije na mestima prodaje

NIS
Prodavnica "happy house" Agencija "baltazar" u Trznom centru Dusanov bazar

3. DECEMBAR, SREDA
HALA SPORTOVA
BEOGRAD

B92 I EXIT PREDSTAVLJAJU: THE CURSE OF BLONDIE

Blondie je jedna od najvecih modernih pop grupa - ova tvrdnja ima utemeljenje kako u umetnickom kvalitetu, tako i u trzisnom postignucu njihovih izdanja, od njihovih samih pocetaka, odnosno od istoimenog debi albuma 1976. Retko kad su i kritika i publika bili tako jednodusni u oceni da se radi o veoma vaznoj pojavi, te da je Deborrah Harry autenticna zvezda za sva vremena. Tim pre sto dalekih sedamdesetih nimalo nije bilo uobicajeno da devojka igra ravnopravnu ulogu u vodjenju grupe i pise svoje pesme - ustvari Blondie je bila apsolutna prva grupa koja je to uspela, u isto vreme prodajuci milionske tiraze!

New wave albumi "Plastic Letters", "Parallel Lines" i "Eat To The Beat", smatraju se i danas klasicnim pop ostvarenjima, upravo zbog upecatljivih melodija i jedinstvenog autorskog izraza, snazne zenske senzibilnosti u cvrstom, skoro rock pakovanju. Ovaj kontrapunkt, kao i vesto kontrolisana tenzija izmedju naivnog izgleda i nimalo naivnih reci koje je Debbi Harry izgovarala, stvorili su zapaljiv koktel cije vreme nikako nije proslo.

Njihov osmi album po redu - "The Curse of Blondie" - dolazi kao mali trijumf, cetiri godine posle povratnickog "No Exit", kog je proslavio planetarni mega-hit "Maria". U danasnjoj trendovskoj atmosferi, koju obelezava i povratak mode i stilova sedamdesetih i osamdesetih, Blondie se nalaze istovremeno u poziciji povratnika i predvodnika -zahvatajuci u svoju prebogatu, uzbudljivu proslost, oni i dalje diktiraju neke nove standarde. O tome najrecitije govori skoro rasprodata promotivna svetska turneja, ciji je deo i Beograd.

Generalni sponzor: McDonalds

Pretprodaja karata: Dom omladine Beograd (800 dinara)

25. i 26. novembra, Blondie su nastupili u Shepherds Bush Empire u Londonu. Oba koncerta su rasprodata, što možete videti i na fotografijama koje je posle koncerta snimio Relja Mirković / B92

Dodatne informacije: www.blondie.net

Vrata Hale sportova se otvaraju u 19.30 casova.

Click Here!