B92: VESTI | SPORT | KULTURA | ADRESAR  

 

 
 
     
 

B92.MU$IC > KATALOG > Srbija Sounds Global - All Stars

 
 

 

 

B92 CD 220
Objavljen 22.4.2008.[trajanje: ]
[velicina fajla: MB]

   
 

TRACK LISTING

 

 

 


 

 

 

 

O IZDANJU

 

 

 

Belgrade Coffee Shop 4 Belgrade Coffee Shop 3 Belgrade Coffee Shop 2 Belgrade Coffee Shop

 
 

Serija albuma „Srbija Sounds Global“ u okviru koje su do sada objavljena tri izdanja zasnovana je na ideji prezentovanja različitih formi tradicionalne i komponovane etno muzike Srbije , kao i bogatstva autorskih pristupa i poetika, od dokumentaristickog reinterpretiranja baštine do inovativnih fuzija muzičkih idioma ukrštenih na ovim prostorima.

Album „All Stars“ nastao je kao svojevrsna retrospektiva prva dva odavno rasprodata izdanja, ali istovremeno i kao nastavak istraživanja na terenu kako muzičkog nasleda, tako i savremenih tumačenja etno uticaja u našem regionu. Tako, naporedo, stoje neke od najupečatljivijih numera sa prva dva albuma (Boban Marković Orkestar i Lajko Felix, Dragoslav Pavle Aksentijević, Boris Kovač, Ognjen i prijatelji...), ali i numere koje do sada nisu bile objavljivane na domaćem tržištu poput pesme Šabana Bajramovića, kao i nove nade u vidu sastava Vrelo, po BBC izboru drugog najperspektivnijeg World Music live acta u svetu ili pak fantastičnog kontrabasiste Đorđa Stijepovića. Posebno zadovoljstvo je i prvo prisustvo na Srbija Sounds Global kompilacijama još jednog velikana, Zvonka Bogdana. Tako, posle deset godina, ova edicija dobija nešto što bismo mogli nazvati sopstvenim dream teamom!

„U zemljama sretnijim od naše, ljudi pametniji od nas čuvaju se u jeziku i muzici, duh im živi u pesmi a ne u politici, ni slučajno se ne stide sopstvenog folklora, ubeđeni da je umetnost najbolje što (nam; od nas) ostaje.“ (Dragan Kremer).


Album je realizovan u saradnji sa Erste Bank.


Kupite ovaj album - posetite B92 Shop
Serbia Sounds Global na B92.fm


 
 
 
 

Ognjen i prijatelji - Balkan Rumba [3.6 MB]

Orkestar Bobana Markovica - Bistra Reka [5.1 MB]
Radio B92 Show
Četvrtak 22.00 CET
Playlist
Radio B92 Live