B92: VESTI | SPORT | KULTURA | ADRESAR  

 

 
 
     
 

B92.MU$IC > KATALOG > RROMANO SUNO

 
 

 

 

B92 CD 205
Objavljen 14/05/2003


Ferus Mustafov - Orient Čoček
[trajanje: 7:07]
[velicina fajla: 6.5 MB]

 
 

TRACK LISTING

 

 

 

1. Esma Redžepova - Hajri ma te dike
2. Earh Wheel Sky Band - Dance Rromalen
3. Fulgerica & The Mahala Gypsies - Briu de la Buzau
4. Romano Drom - Pujari Szomasz
5. Istanbul Oriental Ensemble - Zennube
6. Fanfare Ciocarlia - Doina si balasenca

7. Ferus Mustafov - Orient čoček
8. Kal - Đelem, Đelem
9. Jony Iliev & the Band - Ma devla
10. Boban Marković orkestar - Sanjam čoček
11. Taraf de haidouks - Pelin bau, pelin maninc

 

 

 

O IZDANJU

 

 

 
Srbija Sounds Global 2
Boris Kovač
Ognjen i prijatelji

Muzička produkcija B92 predstavlja novo izdanje u okviru Ring Ring podetikete – Rromano Suno, kompilaciju romske muzike Balkana. Ovaj CD s jedne strane predstavlja nastavak istraživanja savremene etno muzike započet izdanjem ''Srbija Sounds Global'' i nizom potonjih izdanja (Boban Marković, Ognjen i prijatelji, Boris Kovač, Srbija Sounds Global 2), a sa druge krunu proteklog rada na predstavljanju romske kulture i muzike u okviru ciklusa Aven Romalen.

Beogradska publika je u okviru festivala Ring Ring kao i na posebno organizovanim koncertima imala priliku da se upozna sa najznačajnijim predstavnicima bogate tradicije romskog zvuka kako iz Srbije tako i iz drugih zemalja. Rromano Suno je kompilacija koja obuhvata gotovo sve najznačajnije autore i sastave koji trenutno reprezentuju romski zvuk – od planetarno poznatih rumunskih postava Fanfare Giocarlia i Taraf De Haidouks, fenomenalnog turskog sastava Istanbul Oriental Ensemble, nekrunisane kraljice romske pesme Esme Redžepove i najvrelijeg brass orkestra u Srbiji Bobana Markovića, do novih intrigirajućih sastava poput Kal (Srbija), Johnny Iliev Band (Bugarska), kao i makedonskog virtuoza Ferusa Mustafova, najpopularnijeg novog rumunskog sastava Fulgerica te panonskih avanturista Earth-Wheel-Sky i Romano Drom iz Madjarske.

B92 se posebno zahvaljuje Ministarstvu Srbije i Crne Gore za ljudska i manjinska prava kao i Ministrastvu Kulture Republike Srbije bez čije pomoći ni serija koncerata ni ovo izdanje ne bi mogli biti adekvatno realizovani. Sada, kada smo na kraju tek jedne važne etape u okviru globalnog koncepta muzičkih aktivnosti B92, ostaje nam samo da Vam preporučimo da ovaj CD slušate pažljivo i uživate – osetićete svu strast i životnu energiju koje romska muzika isijava.


 
 
 
 

Ognjen i prijatelji - Kadenca [4.2 MB]

Orkestar Bobana Markovica - Otpisani [4.5 MB]
Radio B92 Show
Četvrtak 22.00 CET
Playlist
Radio B92 Live