B92: VESTI | SPORT | KULTURA | ADRESAR  

 

 
 
     
 

B92.MU$IC > KATALOG > Duško Gojković - Summit octet

 
 

 

 

B92 CD
Objavljen 2009.[trajanje: ]
[velicina fajla: MB]

   
 

TRACK LISTING

 

 

 


 

 

 

 

O IZDANJU

 

 

 

Belgrade Coffee Shop 4 Belgrade Coffee Shop 3 Belgrade Coffee Shop 2 Belgrade Coffee Shop

 
 

Trubač Duško Gojković je jedini džez muzičar iz naše zemlje čiji je opus u drugoj polovini dvadesetog veka zabeležila svaka relevantna džez enciklopedija. Objavivši preko 160 albuma u karijeri za renomirane svetske etikete Gojković se svrstao u red najznačajnijih umetnika sa ovih prostora, onih koji čine istinski kulturni most između Srbije i svetske kulturne scene.

Pred Vama je novi projekat ovog velikana, Summit Octet sa kojim je premijerno nastupio na jubilarnom 40 BEMUS-u oktobra 2008. Duško Gojković se u ovoj prilici pojavljuje kao solista, kompozitor i aranžer koji elegantno "prolazi" kroz sve žanrove karakteristične za sopstveni opus, od mainstream džeza do kompozicija inspirisanih melodijama južne Amerike i Balkana, a posebnu draž albumu daju novi aranžmani nekih od maestrovih najčuvenijih tema poput "Quo Vadis Samba" i "Samba Tzigane".

Album "Summit Octet" snimljen je tokom oktobra 2008 u studijima Concept Film i Barba, a miksovan i masterovan u Oxygen Digital studiju a u ekipi muzičara nalaze se basista Martina Čakonovski, pijanista Walter Lang, bubnjar Douglas Sides, saksofonisti Xavier Richardson i Fulvio Albano, trombonista Adrian Mears, kao i mladi trubač Marko Čorčevič. Album je za domaće tržište objavio B92, dok ?e u svetu tek biti objavljen za renomiranu etiketu Enja iz Minhena.


 
 
 
 

Ognjen i prijatelji - Balkan Rumba [3.6 MB]

Orkestar Bobana Markovica - Bistra Reka [5.1 MB]
Radio B92 Show
Četvrtak 22.00 CET
Playlist
Radio B92 Live