B92: VESTI | SPORT | KULTURA | ADRESAR  

 

 
 
     
 

B92.MU$IC > KATALOG > DARKWOOD DUB: O DANIMA

 
 

 

 

B92 CD 109
Objavljen 10/12/2004


Prostor između nas
[trajanje: 2:58]
[velicina fajla: 4.1 MB]

 
 

TRACK LISTING

 

 

 

1. Melos
2. Regioni
3. Laka radost
4. Prostor između nas (2:58, mp3 192 kbit, 4.1 MB)
5. Ogrebotina

6. Oblak hitre senke
7. Neko misli
8. Centrala
9. O danima...

 

 

 

O IZDANJU

 

 

 
Život počinje u 30-oj
U nedogled
Elektropionir

Posle više od dve godine, pred Vama je novo studijsko ostvarenje Darkwood Dub, album ''O danima''. Verovatno najznačajniji domaći bend u proteklih petnaestak godina, svakim novim izdanjem, gotovo kao po određenoj pravilnosti, remeti naš ''horizont ocekivanja''. Ako je prošli album ''Život počinje u 30oj'' predstavljao najavu odlaska u novom pravcu, ''O danima'' je prvi pravi rezultat sofisticirane metamorfoze kroz koju Darkwoodi prolaze.

Više nego ijedan album do sada, ''O danima'' predstavlja stilski zaokružen projekat sa dominantnim osećanjem pomalo setne ali iskrene i čiste vedrine. Vrativši se klasičnoj ''pop strukturi'', Darkwood Dub otkrivaju do sada nepoznatu, gotovo arhaicnu toplinu zvuka i odnosa instrumenata tako da se povremeno može uciniti da slušate neki od velikih albuma sedamdesetih. Prava strategija ovog ostvarenja je upravo u samosvesnom ograničavanju formom koje je kao rezultat donelo pročišćavanje od svih suvišnih elemenata i izbegavanje zamke pretencioznosti. Jedno je izvesno – ''uhvatite'' ovaj trenutak jer Darkwoodi možda nikada više neće zvučati isto!

Producent albuma je gitarista benda Bojan Drobac, autor tekstova, kao i do sada, Dejan Vučetić. Spot za prvi singl ''Prostor izmedju nas'' režirao je Ivan Šijak a idejno rešenje omota kao i fotografije su delo Lane Vasiljević.


 
Modern Quartet
 
 
 

Ognjen i prijatelji - Balkan Rumba [3.6 MB]

Orkestar Bobana Markovica - Bistra Reka [5.1 MB]
Radio B92 Show
Četvrtak 22.00 CET
Playlist
Radio B92 Live