B92: VESTI | SPORT | KULTURA | ADRESAR  

 

 
 
     
 

B92.MU$IC > KATALOG > BELGRADE COFFEE SHOP 4

 
 

 

 

B92 CD 306
Objavljen 08/07/2004


Mistakemistake - Searchin' (Zemix)
MP3 sample
[trajanje: 1:12]
[velicina fajla: 1.10 MB]

 
 

TRACK LISTING

 

 

 

1. Jazzva - New Day (New Mix) 4:44
2. Nylon Room feat. Bob Fuse - Electricity 7:42
3. Shazalakazoo - Pheromones 3:21
4. Mistakemistake - Searchin' (Zemix) 4:37
5. J.U.S.T. - Nobody Knows 4:16
6. Donga - Clicks 5:26
7. MKDSL - Trip reizradnja 5:25
8. Modern Quartet - Psycho Chief 6:21
9. Marko Hollywood - It Can Be 4:50
10. Ivy & Toxic - Warm Harmony 6:10
11. Dejan Milicevic - Krunicka 4:50

download MP3 sample, 1:02, 0.95 MB
download MP3 sample, 1:00, 0.93 MB

download MP3 sample, 1:12, 1.10 MB

 

 

 

O IZDANJU

 

 

 
Belgrade Coffee Shop 3
Belgrade Coffee Shop 2
Belgrade Coffee Shop

Predstavljajući širok spektar dešavanja na domaćoj sceni elektonske i klupske muzike serijal Belgrade Coffee Shop ulazi u četvrtu godinu postojanja i četvrti po redu album. Žanrovski možda raznovrsnije nego ikada do sada novo izdanje kroz 11 ekskluzivnih numera i sat vremena muzike donosi značajan kvalitativni pomak kada je u pitanju kreativnost i produkcijski standard naših autora.

J.U.S.T. i Modern Quartet vidimo u svetlu izuzetnih numera koje su na njihovim nedavno objavljenim debi albumima možda nezasluženo ostale u senci eksponiranih radijskih singlova. Duhoviti i originalni duet Shazalakazoo, za ovu priliku pojačan vokalom Sonje Lončar, trominutnim hitom ”Pheromones” lagano najavljuje dominaciju na terenu crossovera elektronskih i drugih formi dok debitanti Ivy & Toxic i Donga demonstriraju inventivnost i talenat vredan pažnje. Da svetski trendovi polako postaju standard i u našim krajevima svedoče radovi nekoliko mladih producenata koji s druge strane imaju zavidnu DJ reputaciju kao sto su Dejan Milicevic, MKDSL ili Marko Hollywood. Remiksujući numeru ”Searchin'” ekskluzivno za ovo izdanje, Mistakemistake elegantno prelaze granicu popa i r'n'b-a pretvarajući je u ultimativni letnji radijski hit. Gradeći istovremeno internacionalnu karijeru i učvršćujuci status lokalne klupske atrakcije oni ovih dana promovišu i debitantski album ”Hipelectroragga2hopreggaestep” za Multimedia Records. Na talasu uspeha Stereo Freeze 12” semplera koji se krajem 2003. našao na plejlistama i u setovima svetskih DJ zvezda poput Laurent Garniera, John Digweeda ili Didiera Sinclaira Nylon Room nastavljaju priču započetu numerom “Bump!” sa još kompleksnijom deep tribal house aferom “Electricity” koja će sa svojim dancefloor potencijalom definitivno naći put do vinilnog izdanja. Jedinstven prilog raznovrsnosti ovog izdanja je i novi miks klasične numere “New Day” projekta Jazzva – jednostavna i superiorna balearic rekonstrukcija kao trenutak inspiracije jednog od nazrelijih i najproduktivnijih autora na domaćoj sceni Borisa Krstajića imaće ove jeseni i premijeru za londonsku etiketu Togetherness.

Belgrade Coffee Shop je do sada imao značajnu ulogu kako u lokalnim okvirima inicirajući nove i inspirišući već etablirane autore, tako i u internacionalnoj prezentaciji domaće scene kroz licencna izdanja, distribuciju za strana tržišta ili rotaciju na radio stanicama kao sto su FG - Pariz, Jazz FM - London, Multikulti – Berlin, FM4 – Beč itd. Period pred nama, koji ce svakako proći u selekciji materijala za peto po redu izdanje ovog serijala, pokazaće da li je ovo aktuelno samo još jedan artefakt lokalne klupske kulture i scene ili pak nešto više.


 
 
 
 

Speed Limit - Are You Ready [4.1 MB]

Darkwood Dub - Steppin' Out [9.9 MB]
Radio B92 Show
Četvrtak 22.00 CET
Playlist
Radio B92 Live