B92: VESTI | SPORT | KULTURA | ADRESAR  

 

 
 
     
 

B92.MU$IC > KATALOG > BRANKA PARLIĆ: METAMORPHOSIS

 
 

 

 

B92 CD 212
Objavljen 2006.


Trenutno nije dostupno
[trajanje: 00]
[velicina fajla: 00 MB]

   
 

TRACK LISTING

 

 

 

1. Metamorphosis 1 – 5
2. Mad Rush
3. Wichita Vortex Sutra

4. Glassworks, Opening
5. The Hours
6. Modern Love Waltz

 

 

 

O IZDANJU

 

 

 
Boris Kovač & Ladaaba Orchest - Ballads At The End Of Time
Boris Kovač & Ladaaba Orchest - The Last Balkan Tango
Srbija: Sounds Global 2

Pijanistkinja Branka Parlić spada u najistaknutije interpretatore savremene klasične muzike u svetskim okvirima. Diplomirala je krajem sedamdesetih na Fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Ogle Mihailović a usavršavala se na Letnjoj muzičkoj akademiji u Nici kod profesora Pariskog Konzervatorijuma Pjera Sankana (Pierre Sancan). Jos tokom studija bila je jedan od osnivača čuvenog Ansamla za Drugu Novu Muziku.

Poduhvat predstavljanja ciklusa ''Metamorphosis'' legendarnog Filipa Glasa je mozda najznačajniji poduhvat u domenu savremenog minimalizma koji se u nas pojavio jos od Parlićkinog klasičnog pristupa Erik Satijevim ''Gnosiennes'' osamdesetih godina. Ploča koju je tada objavila pod nazivom ''Inities'' bila je prva ploča sa Satijevim kompozicijama ikad snimljena u nas.

Premijerno izvođenje Glasovog dela Branka Parlić je imala 2004 u Novom Sadu a numera Metamorphosis 2 koju je tada izvela emituje se na prestiznom engleskom TV kanalu Classics FM.

Sa delima Satija, Glasa i Majkl Najmana (Michael Nyman), Branka Parlić je protekle dve godine nastupala u Srbiji, Sloveniji, Nemač

koj, Francuskoj, Makedoniji.


 
 
 
 

Ognjen i prijatelji - Balkan Rumba [3.6 MB]

Orkestar Bobana Markovica - Bistra Reka [5.1 MB]
Radio B92 Show
Četvrtak 22.00 CET
Playlist
Radio B92 Live