Direktor Petnice ličnost godine

Direktor Istraživačke stanice Petnica, Vigor Majić izabran je za "Valjevca - ličnost 2011. godine". Tradicionalno jedanaestog januara, na dan osnivanja Izdavačkog društva „Kolubara”, žiri revije „Kolubara” proglasio je Valjevca ličnost godine.

Izvor: N. B.

Četvrtak, 12.01.2012.

23:00

Default images

Dušan Jovanović direktor Moderne galerije u Valjevu, obrazlažući razloge za kandidaturu Vigora Majića rekao je "Uoči godine u kojoj će, uz 30. godišnjicu te važne obrazovne institucije, njen rad podržati i UNESKO, bilo bi prirodno da zvanje Valjevac ličnost godine ponese čovek čijom zaslugom, pre svega njegovom, IS Petnica uživa veliki ugled. Pre nekoliko godina Majić je proglašen za ličnost godine u Srbiji, ali je tamo konkurencija blaža, u međuvremenu je, valjda, dorastao da za laureata bude izabran i među nama Valjevcima".

Žiri sastavljen od 12 novinara i saradnika nezavisnog mesečnika Revija "Kolubara" i dosadašnjih dobitnika ovog priznanja izabrao je Majića posle dva kruga tajnog glasanja. Protivkandidat je bio doktor ekonomije Slobodan Ilić, smenjeni državni sekretar u Ministarstvu finansija Srbije.Direktor “Kolubare” Zdravko Ranković kaže da su Majića nominovali višegodišnji rezultati u vodjenju Istraživačke stanice "Petnica".
Vigor Majiæ
Majić za Radio Patak kaže da je mu je čast što će se naći u društvo kvaliltenih ljudi koji su prethodnih godina dobili ovo priznanje, ali misli da je ova nagrada preuranjena i da bi bilo mudrije da je došla u 2012. kada će u IS Petnica biti završeni obimni radovi na proširenju smeštajnih kapaciteta.

U 18. godina dugoj tradiciji za izbor Valjevca godine, dosadanji dobitnici su Vladan Kovačević, Viktor Rozgić , Dušan Arsenić, Miroslav Ćiša Trifunović, Jasmina Avramović, Bogoljub Arsenijević Maki, Dragan Todorović, Aleksandar Urošević, Aleksandar Loma, Aleksandar Mitrović, Dr Ilija Tripković, Miroslav Jeremić, Radovan Beli Marković, Dušan Spasojević, Branko Antonić, Milan Gajić i dr Zoran Jokić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: