Vigor Majić - Ličnost 2008. godine

Nedeljnik Vreme je nedavno izabralo osobu koja je po misljenju njihovog uređivačkog kolegijuma obeležilo 2008. godinu. U pitanju je Vigor Majić, direktor Istraživačke stanice Petnica.

Izvor: B92

Utorak, 30.12.2008.

09:47

Default images

Rukovodeći se samo jednim kriterijumom – pozitivnim doprinosom unapređenju društvenih institucija – uredništvo nedeljnika "Vreme" je za ličnost 2008. godine jednoglasno izabralo Vigora Majića.

Pre više od četvrt veka počela je s radom Istraživačka stanica Petnica, jedinstvena naučna i obrazovna institucija u svetu s kojom je ime Vigora Majića sad već neraskidivo povezano.

Ovo priznanje redakcije prethodnih godina dobili su Božidar Đelić, ministar finansija u Vladi Srbije (2001), Mlađan Dinkić, guverner Narodne banke Jugoslavije (2002), Ljiljana Raičević, izvršna direktorka Sigurne ženske kuče u Podgorici (2003), Rasim Ljajić, ministar za ljudska i manjinska prava u Ministarskom savetu državne zajednice Srbija i Crna Gora (2004), Vladimir Vukčević, tužilac za ratne zločine (2005), Zdravko Ponoš, načelnik Generalštaba Vojske Srbije (2006), i Sonja Liht, predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost (2007).

Širi tekst o kriterijumima i razlozima za opredeljenje kolegijuma “Vremena” biće objavljen u sledećem broju "Vremena", 15. januara 2009, kao i razgovor sa Vigorom Majićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: