Kako se svete inteligentni ljudi?

Ovakva vrsta osvete najviše će pogoditi onoga ko se prema vama poneo loše.

Izvor: 24sata.hr

Nedelja, 22.10.2017.

08:10

Kako se svete inteligentni ljudi?
Foto: Thinkstock / ilustracija

Inteligentni ljudi znaju da će klasičnom osvetom emocionalno iscrpiti sebe i srozati se na nivo onoga ko ih je povredio, pa ne posežu za time.

Takođe, neće se ni povući, izbegavajući susret sa tom osobom, niti će im to narušiti samopouzdanje.

Umesto toga, oni će takvog čoveka početi potpuno da ignorišu. Upravo ovakav oblik ponašanja najviše će pogoditi onoga ko je nekoga povredio, jer nikome ne prija da bude "nevidljiv".

"Kada neko ignoriše neku osobu, ona se pita zašto se to dešava. Osim toga, ako je svesna da je ovakvu reakciju potencirala svojom lošom namerom, tada joj to neće dati mira. Stalno će se pitati šta onaj koji je ignoriše misli, da li će napraviti neki potez, ako hoće - kakav, itd", objašnjava psiholog Elizabet Majer.

Ovim načinom odbrane krivcu se pokazuje da ste iznad njega na mentalnom nivou.

Takođe, to će ga kopkati iznutra jer neće moći da pročita iz vašeg ponašanja šta mislite o njemu. Na kraju će shvatiti da je potreba da vam napakosti bila uzaludna, jer je izostala burna reakcija povređenog.

Naravno, ukoliko vas neko povredi nesvesno, mora da bude spreman na to da se izvini, a vi treba da budete spremni da mu opristite - to najbolje pokazuje koliko ste iznad prizemnih emocija i nagona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: