Zašto Kejt Midlton, za razliku od Dajane, niko ne zove princezom?

Bez obzira na udaju za britanskog princa Vilijama, Kejt Midlton i dalje nosi tituku vojvotkinje od Kembridža. Zašto se Kejt, za razliku od pokojne Dajane, nikada ne naziva princezom?

Izvor: inquisitr.com

Subota, 12.08.2017.

16:45

Zašto Kejt Midlton, za razliku od Dajane, niko ne zove princezom?
Foto: Gettyimages

Odgovor se krije u činjenici da pripadnici britanske kraljevske porodice imaju nekoliko titula, od kojih biraju onu najveću.

U slučaju Kejt Midlton, njena zvanična titula je Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Ketrin, vojvotkinja od Kembridža, grofica od Straterna i baronica od Kerikferdžusa.

Dok je Dajana bila rođena u porodici britanskog plemstva, to nije bio slučaj sa Kejt, pa se ova mlada dama opredelila za titulu vojvotkinje.

Britanska princeza svakako ulaže veliki trud u održanje Dajaninog nasleđa, pretežno dobrotvornim radom s ljudima obolelih od mentalnih bolesti. Štaviše, Kejt, Vilijam i Hari su osnivači kampanje "Heads Together", koja za cilj ima uklanjanje stigme sa ljudi sa mentalnim bolestima.

Princeza osim toga ukazuje poštovanje Dajani brojnim odevnim kombinacijama koje su nastale po uzoru na Dajanin stil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: