"Ne plaćajte račune jer će vam univerzum slati još više računa"

Australijski sajt MamaM!a objavio je tekst iz knjige samoprozvane ekspertkinje Simone Milasas koja objašnjava kako da se izvučete iz dugovanja i uživate u lagodnom životu. Ipak, javnost ove savete nije „kupila“.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.06.2017.

12:08

foto: thinkstock

Nije ovo loša tema, koliko su saveti nerealni za svet u kome živimo. Među njima je i pravilo 10% koje nalaže da 10 odsto prihoda sklonite sa strane i na taj način sebi odajete počast svakog meseca. Da, svakog.

Kako objašnjava u svojoj knjizi, od tih 10 odsto koje ste skonili sa strane treba da kupujete zlato, srebro, dijamante jer je to nešto čime slavite život. Autorka ovoj metodi zahvaljuje jer ju je, kako kaže, izvukla iz dugova.

Sada ide još bolji savet!

Ona takođe veruje da ako prvo platite račune umesto što ostavite 10 odsto sa strane, tako ohrabrujete univerzum da vam šalje još računa!

“Ako prvo platite račune, uvek ćete imati još računa. Tada vam univerzum poruči – 'Ok, ova osoba želi da bude počastvovana računima. Dajmo joj još računa'“.

Ako smo dobro shvatili, onda ne bi trebalo da plaćate račune kako vam univerzum ne bi slao još računa.

Urednici su se ogradili rečima da je ovo prenošenje iskustva jedne osobe, a ne savet koji žele da dele svojim čitaocima. Naravno, to čitaoce nije sprečilo da se dobro našale na Tviteru.

“U kojoj ti bajci živiš?“, “Da univerzum tako zaista funkcioniše gde bi nam bio kraj“, bili su samo neki od komentara australijskih tviteraša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: