Ova devojka se stalno nalazi u stanju seksualne uzbuđenosti

Amanda Meklaflin je stalno seksualno uzbuđena. Ima osećaj kao da će u svakom tenutku doživeti orgazam, a taj osećaj nikada ne prolazi.

Izvor: Jutarnji.hr

Subota, 19.08.2017.

20:45

Ova devojka se stalno nalazi u stanju seksualne uzbuđenosti
Foto: Youtube screenshot

“Nije zabavno. Da li biste vi želeli da 24 sata dnevno budete ukrućeni? Čisto sumnjam. To jednostavno ne prestaje”, rekla je Meklaflin u dokumentarnom filmu koji je emitovan na televizijskom kanalu BBC3.

Ovoj 23-godišnjakinji 2013. godine je dijagnostikovan poremećaj stalne seksualne uzbuđenosti. Reč je o retkom poremećaju koji donosi mnogo bola i nelagodnosti, piše The Independent.

Meklaflin navodi da je s 13 ili 14 godina otkrila da nešto nije u redu, ali da ni ona ni njena majka nisu znale šta se tačno dešava. U srednjoj školi je, prema sopstvenom priznanju, masturbirala mnogo više nego što bi to jedan normalan tinejdžer radio.

Amandini roditelji mislili su da je njihova ćerka zavisnica od seksa, a njena majka još oseća krivicu zbog toga što ju je proglasila hipohondrom.

Meklaflin tvrdi da ne bi imala ništa protiv toga da više nikada ne doživi nijedan orgazam. Danas ne izlazi mnogo iz kuće, mada su joj neki dani bolji od drugih.

Prošle godine upoznala je svog verenika Jojoa i par sada živi zajedno. Pošto zbog bolest trpi velike bolove, Amanda kaže da ne voli da moli svog dečka za seks jer se zbog toga oseća nepoželjno, a odnos ne pomaže uvek. JoJo takođe ne želi da seks postane 'posao', već želi da bude poseban.

Amanda trenutno svaki dan pije 30 različitih lekova kako bi olakšala bolove koje trpi. Osim toga, naizmenično sedi na toplim i hladnim oblogama.

“Ne znamo šta tačno uzrokuje poremećaj”, kaže lekar Prijanka Gupta, profesor neurologije na Univerzitetu u Mičigenu.

Meklaflin veruje da bi joj život bio drugačiji kada ne bi patila od tog poremećaja jer bi mogla da radi, vozi automobil itd.

“Želela bih da u budućnosti imam decu”, rekla je.

Poremećaj stalne seksualne uzbuđenosti češće se javlja kod žena nego kod muškaraca, a osobe koje od njega pate stalno imaju osećaj kao da se nalaze na ivici orgazma, koji nikako da dožive. Bolovi koji se javljaju kao rezultat mogu da budu vrlo snažni. Mnoge žene koje pate od ovog poremećaja moraju da izbegavaju okidače kao što su vožnja automobilom ili stavljanje tampona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: