Pametni sat kao ulog za zdrav i aktivan život

Brzina svakodnevnog života i nedostatak vremena, može se reći, predstavljaju izgovor za neke stvari koje baš i ne volimo da radimo.

Izvor: PR ÈLANAK

Četvrtak, 21.06.2018.

09:00

Pametni sat kao ulog za zdrav i aktivan život

Kada kažemo da nemamo vremena za nešto što nam u datom trenutku ne odgovara, verovatno ćemo naći način da to izbegnemo. Ali, za nešto što bi nam svakako pomoglo, kao što je na primer vežbanje ili neka druga fizička aktivnost, onda ne bi trebalo tako kategorički da govorimo „ne“. Zar ne?

Omiljeno pitanje mnogih je „šta ćemo da jedemo“? Retko se u tim situacijama razmišlja o količini kalorija koja se unosi, jer je tada ipak najvažnije zadovoljiti nagone i pojesti omiljenu hranu, slaniš ili slatkiš.

Mogućnosti koju tehnološki uređaji nude praktično su bezgranične, a njihovo međusobno povezivanje kao da je tek osnova i početak onoga što se u svetu tehnologije može desiti u budućnosti. Ako to znači da ovakvo povezivanje može da nam „olakša život“ na taj način što će nam dati uvid u naše zdravlje, otkucaje rada srca, potrošnju kalorija, neophodni unos vode... onda, ko smo mi da se tome protivimo.

Osim nezaobilaznog mobilnog telefona, današnje „nasušne potrebe“, sve veću pažnju privlače i pametni satovi. Poslednji flegšip telefoni kompanije Samsung iz Galaxy serije, S9 i S9+, imaju mogućnost povezivanja sa drugim Samsung uređajima.
Pored toga što imaju najbolju dvostruku kameru na tržištu, kao i mogućnost snimanja videa opcijom Super Slow-mo i kreiranja personalizovanih AR emotikona, imaju i poboljšani optički senzor ugrađen direktno u uređaj. Ovaj senzor korisnicima u stvarnom vremenu pruža što tačniju informaciju o zdravstvenom statusu i mogućnost praćenja Heart Load Factora. Reč je o novom merenju otkucaja srca u stvarnom vremenu što je veoma važno pratiti tokom treninga visokog intenziteta, ali i tokom bilo kakvih vežbi uopšte.

Obične satove s druge strane, čija je jedina mogućnost merenje vremena, polako sustižu digitalizovani čije su mogućnosti ravne onima koje imaju računari. Mogli bi se nazvati i nosećim računarima.

Jedan od takvih je i Samsung Gear Sport, stilizovan i funkcionalan sat koji će vas motivisati da se više krećete, zdravije hranite i generalno živite zdraviji život. I sad zamislite da ovakve uređaje povežete. Dobijate mogućnost i pregled vaših fitnes i zdravstvenih aktivnosti, možete odrediti ciljeve istih i vratiti se u „kolosek“ kada je reč o zdravlju.
AMOLED ekran dimenzija 1,2 inča (31mm) veoma je čitak i vidljiv u svim mogućim svetlosnim uslovima. Za sportski sat, Gear Sport je izuzetno elegantan i bez problema se može nositi uz odelo ili u bilo kakvoj formalnoj prilici i to kako crni, tako i plavi model.

Zahvaljujući aplikaciji o treningu, na ovom satu možete pratiti utrošak kalorija, a moguće je i odabrati neku od čak 60 vežbi. Sam telefon će vas voditi kroz njih dok meri brzinu otkucaja srca. Naravno, otporan je i na vodu, pa ga tako možete koristiti i dok plivate, a i tada će vaše aktivnosti biti zabeležene.

Da biste ga povezali na, recimo, Samsung Galaxy S9 ili bilo koji drugi Samsung pametni telefon koji ima mogućnost uparivanja sa pametnim satom, potrebno je sinhronizovati ga putem aplikacije i blututa. Tada ćete biti u mogućnosti da primate poruke, listate Instagram i druge fotografije na isti način kako to činite na svom telefonu.

Čak i kada nisu povezani na internet, korisnici mogu da rade na postizanju svojih zdravstvenih ciljeva, jer dobijaju upozorenja koja se odnose na regulisanje ishrane, kao i preporuke za različite aktivnosti.
Ne sumnjamo da će glavni sport ovog leta biti plivanje, ali čak i da idete na lagani džoging, trenirate za maraton, Samsung nosivi uređaji dizajnirani su tako da korisnicima različitog nivoa fizičke kondicije pomognu da ispune svoje ciljeve i težnje.

Osim Gear Sport uređaja, Gear Fit2 Pro: GPS narukvica, idealna je ako vam je u planu da plivate svakog jutra, pre posla. Ovo je uređaj koji ima 5 ATM sertifikaciju za otpornost na vodu i uz aplikaciju za plivačke treninge proizvođača Speedo, Speedo On, Gear Sport i Gear Fit2 Pro pruža korisniku tu mogućnost da lako prati ključne parametre svog plivačkog treninga, kao što je broj preplivanih dužina ili vrsta zaveslaja. Gear Fit2 Pro narukvica ima ugrađeni i GPS uređaj koji omogućava veoma precizno praćenje trkačkog ili biciklističkog treninga. Zakrivljeni Super AMOLED ekran od 1,5 inča na Gear Fit2 Pro narukvici, kao i ekran osetljiv na dodir u boji, visoke rezolucije, olakšavaju čitanje obaveštenja sa ekrana uređaja.

Važno je da imate vremena za sebe. Važno je da brinete o svom telu i negujete ga na najbolji mogući način, jer, ne postoji drugi život, drugo telo, drugi vi. Svakako ćete se osećati bolje, biti pozitivniji, a i širićete pozitivnu energiju na druge. Valja taj jedan život dobro i zdravo utrošiti. Veliku pomoć u tome vam mogu pružiti pametni uređaji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: