Udarac YouTubeu i Netflixu: Prve Facebook serije već krajem leta

Pošto je nerado priznao kako je, u suštini, medijska kompanija, više nego društvena mreža, Facebook je počeo da ulazi u ozbiljnu priču o prikazivanju TV emisija i serija.

Izvor: klix.ba

Ponedeljak, 26.06.2017.

16:47

Udarac YouTubeu i Netflixu: Prve Facebook serije već krajem leta

Tako bismo već krajem leta mogli sa svog Facebook profila da gledamo popularne serije, što je jedan od velikih ciljeva te najpopularnije društvene mreže.

Facebook je saopštio da će uložiti mnogo novca u prikazivanje svežih serija za publiku od 17 do 30 godina. Ta kompanija će plaćati oko tri miliona dolara po 30-minutnoj epizodi jedne serije, koliko su otprilike iznosili troškovi prikazivanja epizoda serija "Breaking Bad" ili "The Big Bang Theory".

Facebook je navodno već izdvojio novac za emitovanje serija "Strangers" i "Loosely Exactly Nicole".

Prema pisanju medija, najpopularnija društvena mreža planira da nadmaši Youtube, Netflix i Hulu. Te kompanije i web servisi za razmenu video sadržaja već ulažu veliki novac u originalne sadržaje, a Facebook namerava da im se suprotstavi. U toj borbi, najviše se oslanja na skoro dve milijarde korisnika širom sveta.

Još nije jasno da li će TV serije dobiti svoje stranice na Facebooku ili će ih produkcijske kuće prikazivati preko svojih individualnih stranica na Facebooku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: