Poznati Haker: Najbolji način da zaštitite svoju privatnost je...

Postoji mnogo načina da nekome pošaljete poruku, ali neki načini nose više privatnosti od drugih. Kevin Mitnik, jedan od najpoznatijih hakera sveta i autor knjige "The Art of Invisibility", otkrio je za magazin Biznis insajder na šta bi najviše trebalo obratiti pažnju prilikom biranja najbezbednijih aplikacija za razmenu poruka.

Izvor: B92

Nedelja, 25.06.2017.

18:15

Poznati Haker: Najbolji način da zaštitite svoju privatnost je...
Foto: Thinkstock

“Mnogi ljudi me pitaju kako da odaberu najbolju lozinku. Znate šta im kažem? Ne birajte je!”, kaže Mitnik.

“Postoji gomila besplatnih programa koji sami stvaraju lozinke, poput KeePass i Password Safe. Oni naizmeničim biranjem brojeva, slova, znakova interpunkcije i različitih simbola stvaraju vrlo jake lozinke, koje je teško razbiti”, dodaje stručnjak za sajber bezbednost.

A koji je najbolji način da zaštitite svoje podatke?

Biranje glavne lozinke, pomoću koje pristupate svim važnim informacijama koje ste sačuvali. Najbolje bi bilo da ima 20-25 karaktera i sastoji se od neke fraze ili rečenice, čije su reči odvojene različitim znacima. Na primer “Mary_had_a_little_lamb_82”.

Ukoliko uz program za stvaranje lozinke koristite i verifikaciju u dva koraka, ne postoji bezbedniji način da zaštitite svoje podatke, zaključuje Mitnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: