Zemunci: Viđamo se po grobljima zbog lažnih ideala

U danu kada je u Srbiji odjeknula strašna vest da je navijač Partizana Demir Jukić preminuo, Taurunum bojsi su svima udarili šamar za otrežnjenje.

Izvor: MLJ

Subota, 19.08.2017.

19:09

Zemunci: Viđamo se po grobljima zbog lažnih ideala
Foto B92 / MLJ

Navijačka grupa povratnika u Superligu, ekipe Zemuna je putem svoje fejsbuk stranice u reakciji na Jukićevu smrt apelovala da navijači prestanu sa nasiljem.

Oni su podsetili da nema ničeg vrednijeg od života deteta, ali i da treba prestati sa sukobima pištoljima, noževima, satarama i iživljavanju nad navijačkim protivnikom.

"Danas je tužan dan za sve jer je jedan mladi život ugašen. Roditeljima niko ne može vratiti dete. Po ko zna koji put izjavljujemo saučešća, viđamo se po grobljima zbog nekakvih sujeta, lažnih ideala, grafita, teritorija.

Zar je išta vrednije od života deteta koje je tek trebalo da zakorači u život. Život je bio pred njim. Treba svi da se zapitaju kuda ovo vodi, koji je smisao svega?

Nijedno navijačko rivalstvo nije vredno ljudskog života. Stop pištoljima, stop noževima, stop satarama, stop iživljavanju nad navijačkim protivnikom, stop napadanju sa duplo više ljudi, stop napadanju sa duplo više naoružanih ljudi, stop ne-navijačima na tribinama. DEMIRE POČIVAJ U MIRU.
TAURUNUM 1987", napisali su Zemunci na Fejsbuku.

Da podsetimo, 19-godišnji Demir Jukić je ranjen iz vatrenog oružja u navijačkom sukobu navijača Partizana i Crvene zvezde, početkom juna u ulici Dr Ivana Ribara na Novom Beogradu. U istom sukobu je lakše povređena još jedna osoba, Jukić je ranjen u stomak, ali je metak dospeo do kičme. Dva meseca kasnije mladić je preminuo, a povod za sukob su bili grafiti i sukob oko teritorije dveju navijačkih grupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: