Ludilo se nastavlja: I Mbape u Parizu za 200mil?!

Čelnici Pari Sen Žermena rešeni su na sve načine da se domognu pehara u Ligi šampiona, a predsednik Naser El-Kelaifi nimalo ne žali novac.

Izvor:

Sreda, 16.08.2017.

11:24

Ludilo se nastavlja: I Mbape u Parizu za 200mil?!
Getty Images

Od kada je preuzela klub, kraljevska porodica iz Katara ulaže ogroman novac u 'Svece', ali su i sebe premašili ovog leta – plativši Nejmara da Silvu Barseloni neverovatnih, rekordnih 222.000.000 evra.

Brazilac je pridodat već izuzetno kvalitetnog timu, ali očigledno da to nije dovoljno, pa francuski mediji i portali sve 'glasnije' pišu o još jednom megalomanskom transferu, kojih će očigledno biti sve više kako godine budu prolazile.

Kako se navodi, najbolji igrač šampiona Monaka, odnosno jedan od najtalentovanijih igrača sveta, osamnaestogodišnji Kilijan Mbape blizu je dolaska u Pariz u transferu vrednom 180.000.000, dok se njegova promocija očekuje u narednim danima na 'Parku prinčeva'.

Međutim, kao i u slučaju Nejmara, ceo posao mogao bi premaši 400.000.000 evra, kada se uračunaju bonusi klubu, igraču, ali i stavke za porez.

Ukoliko do realizacije transfera dođe, PSŽ bi imao možda i najbolju napadačku liniju na svetu jer su tu već Edinson Kavani, Anhel di Marija, Lukaš Mura, Julijan Draksler...

Naravno, postavlja se pitanje kako će čelnici tima iz 'grada svetlosti' ovolika ulaganja opravdati pred pravilima Finansijskog fer-pleja, ali je gotovo sigurno da imaju razrađen plan ili znaju nešto što mi ne.

Nejmara su angažovali kao ambasadora Svetskog prvenstva, koje će se kroz pet godina održati upravo u Kataru, pa je on praktično sâm platio sopstvenu klauzulu, a ostaje da se vidi šta su smislili za Kilijana...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: