Bravo momci: Srbija ponovo osvojila Svetsku ligu

Vaterpolisti Srbije pobedili su Italiju u finalu Svetske lige u ruskom gradu Ruzi. Rezultat: Srbija – Italija 10:9 (1:4, 2:0, 5:2, 2:3).

Izvor: B92

Nedelja, 25.06.2017.

15:00

Bravo momci: Srbija ponovo osvojila Svetsku ligu
FOTO: Promo VSS

Dve selekcije su igrale međusobno u grupnoj fazi pre četiri dana, a 'Delfini' su savladali 'Azure' sa 13:7.

Srbija je dobila poslednjih pet duela sa Italijom na velikim seniorskim takmičenjima.

Tim Dejana Savića je osvojio petu uzastopnu titulu u Svetskoj ligi, 11. u istoriji, dok Italijani nikad nisu osvojili ovo takmičenje.

Bronzanu medalju u Ruzi je osvojila Hrvatska, pobedom nad SAD sa 10:4.

Posle izuzetno napetog polufinala protiv Sjedinjenih Država koje je rešeno boljim izvođenjem peteraca, malo je falilo da u Ruzi ponovo vidimo sličan scenario. Italijani su mnogo bolje otvorili meč i posle prvih osam minuta imali čak tri gola prednosti.

Savićevi izabranici nisu uspevali da postave odbranu, ali je sve došlo da mesto u drugom i trećem periodu. Na poluvremenu su smanjili na -1 ne primivši gol u drugoj četvrtini, da bi u treću četvrtinu dobili sa 5:2 i došli nadomak trijumfa.

Međutim, ni 'Azuri' nisu želeli da se predaju – vratili su se u igru, izborili u egal i u finišu se igralo gol za gol. Filipović je pogodio sa distance, Italijani su okrenuli, ali je Duško Pijetlović stupio na scenu. Prvo je iskoristio asistenciju Mitrovića, a onda i poslednjim golom doneo novi trijumf i potvrdio nepobedivost Srbije.

I ČETVRTINA

FOTO: Promo VSS
1' Italijani su prvi doplivali do lopte na početku meča, a Pinjoli je udarcem u stativu najavio težak meč sa Srbiju. Italijani su poveli sa 1:0 preko Di Fulvija.

3' Pinjoli koristi igrača više i povećava prednost "azura" na 2:0.

6' Drugi put su Italijani imali igrača više i odmah su iskoristili novu prednost. Već je 3:0 za "azure". Selektor Savić je prinuđen da zatraži tajm-aut

8' Gooool, konačno, Stefan Mitrović u poslednjem minutu prve četvrtine postiže prvi gol za branioca trofeja - 1:4.

II ČETVRTINA

Foto: Getty Images
9' I drugu četvrtinu Srbija je počela nesigurno, bez dobro organizovanog napada sa konkretnom završnicom. Uvodnih par napada oba tima završio se bezuspešno.

11' Bertoli je morao van bazena zbog prekršaja, a Duško Pjetlović odmah koristi priliku kako bi golom vratio Srbiju u igru - 2:4.

12' Peterac za Srbiju, a Prlainović kazneni udarac pretvara u gol za 3:4. Sada su Italijani prinuđeni da uzmu tajm-aut.

14' Odlično brani Branislav Mitrović u drugoj četvrtini. Zaustavio je par veoma opasnih šuteva sa "čistih pozicija". Ali i Marko del Lungo, njegov kolega pred golom Italija, takođe, ima sasvim solidne odbrane.

16' Bodegas je imao odličnu priliku za gol, zatim i Pinjoli, ali sjajni Mitrović nije dozvolio da Italijani ponovo dođu u značajnije vođstvo. Druga četvrtina je završena - 3:4.

III ČETVRTINA

Gavril Subotiæ (Foto: Starsport)
18' Sa igračem više za Srbiju, Subotić je izjednačio rezultat na 4:4, a zatim je i preokrenuo još jednim pogotkom 5:4.

21' Pjetro Finjoli drugim golom na utakmici poravnava na 5-5, ali Stefan Mitrović odmah uzvraća i takođe svojim drugim golom vraća Srbiji prednost 6:5.

23' Miiitrović, Rašović je asistirao Mitroviću za novi pogodak i sada "delfini" konačno imaju osetniju prednost 7:5.

24' Ali Italijani brzo uzvraćaju preko Di Fulvija, koji je iskoristio to što je Italija u bazenu imala igrača više 7:6.

24' Proradila je i levica Filipa Filipovića - 8:6. Gojko Pjetlović, koji je pred golom Srbije, zaustavio je dva udarca u poslednjih deseta sekundi treće četvrtine, koja je upravo i završena.

IV ČETVRTINA

Filip Filipoviæ (Foto: Starsport)
25' Di Fulvio je gotovo bio potopljen na startu četvte četvrtine, ali se podigao iz vode i smanjio rezultat na 8:7.

26' Galo je iznenadio udarcem Gojka Pjetlovića i Italijani su ponovo u igri - 8:8.

27' Srbija je dozvolila Italijanima da udahnu vazduh i sa tri vezana gola preokrenu rezultat na 8:9. Ali, Duško Pjetlović je posle nove asistencije Rašovića poslao loptu u mrežu za 9:9.

30' Duško Pjetlović vraća Srbiji prednost jednog gola svojim trećim pogotkom u meču 10:9.

32' Di Fulvijo je imao priliku da poravna rezultat 30 sekundi pre kraja, ali je Gojko Petlović primirio udarac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

207 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: