Federer: Želim da maksimalno produžim karijeru

Rodžer Federer igraće u nedelju 11. put u finalu turnira u Haleu, a rival će mu biti 15 godina mlađi Nemac Aleksandar Zverev.

Izvor: AK

Nedelja, 25.06.2017.

12:22

Federer: Želim da maksimalno produžim karijeru
Foto: Getty images

Švajcarac je pauzirao tokom sezone na šljaci i u Nemačkoj nastavio da igra na nivou koji ga je krasio u prva 3-4 meseca sezone.

Iako ima 35 godina, Federer je i dalje jedan od najboljih igrača na svetu, a nema nameru da se skoro penzioniše.

"Želim da produžim ovaj period moje karijere što je duže moguće. Vodim računa o svakom detalju, trudim se da ne donosim pogrešne odluke koje mogu da upropaste idealan balans koji mi omogućava da igram opušteno, da uživam i pobeđujem u 35. godini", rekao je Federer.

Federer se u Haleu bori za devetu titulu, a rival mu je momak koji ga je pre godinu dana porazio na istom mestu u polufinalu.

"On ima prednost domaćeg terena. Ima fantastičan servis i jedan od najboljih bekhenda u igri. Oštro "seče" loptu, odlično riternira", dodao je Švajcarac.

Meč između Federera i Zvereva na programu je od 13 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: