Šupa: Najbolji restoran na Trip advajzoru zapravo ne postoji

Posetioci sajta Trip advajzor (TripAdvisor) mogli su na kratko vreme u novembru da čitaju hvalospeve o najboljem restoranu u Londonu, u kojem se jede uz televiziju i žive kokoške, i čiji di-džej pušta kuhinjske zvuke iz stvarne kuhinje.

Izvor: B92

Sreda, 13.12.2017.

10:00

Šupa: Najbolji restoran na Trip advajzoru zapravo ne postoji
Foto: Thinkstock / ilustracija

Oba Batler ranije se bavio pisanjem plaćenih pozitivnih recenzija o restoranima. Tekst bi napisao pisao iako ne bi kročio u restoran.

Sedeći jednog popodneva u šupi u kojoj je živeo, pala mu je na pamet vrlo neobična zamisao: ako su gosti lažni, zašto ne bi bili i restorani?

"Pomislio sam da će u trenutnoj eri dezinformacija ljudi lako poverovati u bilo šta, makar to bio i lažni restoran", napisao je Batler u članku za Vajs.

Da bi sve delovalo što uverljivije, Batler je stvari uredio tako da gosti mogu da rezervišu večeru u "Šupi kod Dalviča" samo putem sajta. Na njemu je objavio fotografije jela koja je napravio od veštačkih materijala, a njegovi prijatelji i poznanici dobili su zadatak da napišu lažne recenzije.

Ovaj veo misterioznosti i odlične ocene za nepostojeći ugostiteljski objekat učinili su da se "Šupa" izdigne iznad 18.000 ostalih (pravih) restorana u Londonu.

"Restoran koji ne postoji trenutno je najbolje rangirani ugostiteljski objekat takve vrste u Londonu, jednom od najvećih gradova sveta", piše Batler.

Šta se na kraju dogodilo sa stotinama rezervacija možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: