Tužio avio-kompaniju zbog "penušavog vina umesto šampanjca"

Nije svako penušavo vino šampanjac, a jedan čovek je u misiji da to i dokaže.

Izvor: newser

Petak, 20.10.2017.

10:06

Tužio avio-kompaniju zbog
Stjuardesa služi pravi šampanjac na prvom letu Boeing-a 747 (Foto: Gettyimages)

Kanađanin Danijel Mekdaf tužio je Sanving erlajns (Sunwing Airlines) zato što je tokom leta, umesto obećanog šampanjca, posluženo neko drugo penušavo vino.

Dok je leteo za Kubu, očekivao je dragoceno piće iz francuske regije Šampanj, koje jedino i može da se naziva šampanjcem. Međutim, dobio je nešto drugo.

Iz Sanvinga kažu da je Mekdaf suviše doslovno shvatio njihove promo-materijale, u kojima su obećani "šampanjski odmori" i "šampanjska usluga", što je više korišćeno da opiše nivo usluge, a ne konkretno piće.

Avio-kompanija zato njegovu tužbu naziva "frivolnom".

Advokat Mekdafa, pak, tvrdi da njegov klijent nije sitničav, nego da pokušava da ukaže na poruke koje se šalju potrošačima.

"Ako ćete mamiti mušterije promovisanjem nečega, a na kraju im ne date to nešto... niste pošteni", kaže advokat Sebastijan Paket.

Sanving ih je poslušao i iz materijala izbrisao svako pominjanje šampanjca.

Penušavo vino se i dalje služi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: