Ako putujem sa psom u inostranstvo, u EU, šta je potrebno da pas ima u pasošu od vakcina?

Za odlazak psa u zemlje Evropske Unije, neophodno je da bude vakcinisan protiv zaraznih bolesti pasa, protiv besnila i da bude trajno obeležen mikročipom ili tetovir brojem. Uz ove vakcinacije neophodno je da se nakon vakcinacije protiv besnila (mesec dana nakon vakcinacija protiv besnila, vadi se krv i šalje u Pasterov institut u Novom Sadu), odredi visina titra antitela na besnilo. Za putovanje kroz i izlazak iz Srbije, neophodna Vam je potvrda o zdravstvenom stanju koju izdaje Vaš veterinar, kao i sertifikat Republiče veterinarske inspekcije.

Za određene zemlje (Velika Britanija, Švedska), potrebene su dodatne analize. Neophodne informacije možete dobiti u njihovim diplomatskim predstavništima. Ako putujete avionom, informišite se kod avio kompanije sa kojom letite, o propisima koje morate zadovoljiti u pogledu veličine transportera za smeštaj psa.

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2012.

18:15

Default images

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: