Probajte da se ne zaplačete: Kako oni reaguju na vlasnike?

Psi pamte pomoću asocijacija, a zo znači da će se radovati šetnji kada vide kako njihov vlasnik uzima povodac ili obuva obuću.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.07.2018.

09:16

Default images

Na isti se način pse uči dobrom ponašanju ili trikovima. Što se stvarnog pamćenja tiče, ono traje vrlo kratko. Nakon 10-20 sekundi oni će zaboraviti ono šta se dogodilo. Ako pas obavi nuždu na pogrešnom mestu, a njegov ga vlasnik kazni za 15 minuta, njemu neće biti jasno zbog čega je kažnjen. Što se emocija tiče, prema nekim istraživanjima, ako je pas razdvojen od svog vlasnika više od deset sati, on je sposoban da početnu nervozu i tugu promeni u nešto pozitivno. Neki smatraju da psa napušta emotivna napetost sve dok u glavi ima sliku svoga vlasnika. Ali, ništa se od toga ne može egzaktno dokazati. Ipak, jedno je sigurno, nijedan pas neće zaboraviti svoga vlasnika i ponovni susret s njim u njemu će izazvati mnoštvo predivnih emocija. Često smo znali doživeti da psi imaju daleko veće emocije od ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: