Katastrofalna greška Junajteda nekoliko dana nakon što je uginuo pas

Samo nekoliko dana nakon što je na letu aviona Junajted erlajnsa uginuo francuski buldog zbog instrukcije stjuardese da se torba sa psom smesti u pregradak za ručni prtljag, ova avio-kompanija napravila je novu grešku.

Izvor: B92

Petak, 16.03.2018.

17:00

Katastrofalna greška Junajteda nekoliko dana nakon što je uginuo pas
Foto: Thinkstock / ilustracija

Junajted je ovaj put ukrcao 10-godišnjeg nemačkog ovčara Irga na pogrešan let, pa je ljubimac završio u Japanu umesto u Kanzasu.

Njegovi vlasnici, Kara i Džozef Svindl, preselili su se sa decom nedavno u Kanzas, a po sletanju u taj grad shvatili da nema njihovog ljubimca.

Umesto njega, sačekala ih je danska doga, koja je umesto Irga trebalo da otputuje za Japan.

Uprkos tome što je kompanija saopštila da će vratiti psa u roku od nedelju dana, porodica sada strahuje za njegov život.

"Ne znamo da li će preživeti let jer je star, a nikad do sada nije putovao avionom", kažu Irgovi vlasnici.

Gospođa Svindl kaže da ne zna kako je došlo do greške, ali da joj je kompanija rekla da su psi "slični".

Junajted erlajns je u međuvremenu javno uputio izvinjenje porodicama, i saopštio da će ispraviti grešku. Podsećamo, ovo nije jedini propust kompanije kada je reč o prevozu ljubimaca.

Stjuardesa Junajted erlajnsa naložila je prošle nedelje vlasnici francuskog buldoga da stavi psa u pregradak za ručni prtljag, nakon čega je životinja uginula.

PROČITAJTE JOŠ: Oglasili se vlasnici psa koji je uginuo u avionu

Pas je bio u maloj korpi koja je mogla da stane ispod sedišta u avionu, gde bi prema pravilima inače trebalo da se nalazi.

Putnici su preneli da su čuli lajanje tokom leta, ali da nisu znali da je pas uginuo sve dok avion nije sleteo na njujorški aerodrom Gvardija. Kompanija se našla u žiži javnosti i u aprilu 2017, zbog džinovskog zeca koji je uginuo u njihovom avionu tokom leta iz Londona za Čikago.

Reč je o zecu pod imenom Sajmon, koji je bio dugačak oko 90 centimetara i trebalo da bude proglašen za najvećeg zeca na svetu.

Zec je pre leta bio potpuno zdrav i prošao je pregled tri sata pre poletanja aviona.

Sajmon je okončao život u odeljku za prtljag "boinga 767". Nakon dvosatnog odlaganja leta iste kompanije, u avgustu 2017. takođe je uginuo petogodišnji kavalirski španijel kralja Čarlsa, koji je bio ljubimac jedne porodice u Hjustonu. I Lulu je bila zdrava, i pre putovanja je dobila odobrenje veterinara.

Na Fejsbuku je osnovana grupa "United Airlines Almost Killed My Greyhound", koja se bavi pitanjem smrti životinja na letovima Junajted erlajnsa. Ova avio-kompanija takođe je poznata po brojnim drugim incidentima.

Početkom marta 80-godišnja gospođa sa delimičnim oštećenjem vida greškom je ukrcana na pogrešan let. Marija Larios tako je završila u Denveru umesto u Severnoj Karolini.

Junajted erlajns se našao se na meti kritika i u aprilu 2017. nakon što je jedan od putnika prisilno udaljen iz aviona.

Ubrzo nakon toga, jednog Kanađanina koji je putovao u biznis-klasi navodno je ubola škorpija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: