Oglasili se vlasnici psa koji je uginuo u avionu

Porodica, čiji je ljubimac uginuo nakon što im je stjuardesa kompanije Junajted erlajns naredila da ga smeste u pregradu za ručni prtljag, javno se oglasila povodom tog incidenta.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.03.2018.

09:40

Oglasili se vlasnici psa koji je uginuo u avionu
Foto: Thinkstock / ilustracija

Katalina Robledo vraćala se sa svoje dvoje dece i 10-mesečnim francuskim buldogom iz Hjustona u Njujork, gde radi njen suprug.

Gospođa Robledo navodi da joj je stjuardesa uporno govorila da ljubimca mora da smesti u pregradu, umesto pod sedište, kako ne bi blokirao put.

PROČITAJTE JOŠ: Još jedna žrtva: Pas uginuo u pregratku za ručni prtljag u avionu

"Podigla ga je, smestila ga unutra i zatvorila komoru, kao da je reč o prtljagu", rekla je.

"Čak je uveravala putnicu do nas da će pas na taj način biti bezbedniji", dodala je. Mnogi putnici rekli su da se na letu čuo lavež psa, ali da je ostao na istom mestu sve dok avion nije sleteo.

Putnica Magi Greminger kaže da je pas lajao sve do turbulencije, koja je nastupila oko 30 minuta po poletanju.

Nakon toga, nastupio je muk, a kada je avion sleteo, porodica je shvatila da je za njihovog ljubimca bilo prekasno.

"Mama je ustala, uzela torbu i izvadila ga iz nje, ali Kokito se nije pomerao. Počela je da ga doziva i budi, ali on nije reagovao", rekla je 11-godišnja Sofija.

Putnici su bili zaprepašćeni kada se Katalina 'slomila' i briznula u plač, jer su shvatili da se pas ugušio.

"Jedan od putnika se ponudio da pridrži njenu dvomesečnu bebu, jer se ona u međuvremenu srušila na pod i počela da plače, držeći psa u rukama, i ljuljajući se napred-nazad. Njena ćerka je takođe bila u suzama", rekla je Gremingerova.

"Bio je član naše porodice", rekla je Sofija.

Putnica je dodala da je stjuardesa, koja je naredila da se pas smesti u pregradu, bila šokirana, i da je tvrdila da nije znala da se u torbi nalazi životinja.

"Bilo je apsolutno užasno", rekla je Gremingerova.

Udruženje avionskog osoblja izjavilo je za "Tudej" da se stjuardesama daju instrukcije da nikada ne smeštaju ljubimce u pregradu za prtljag.

"Niko od osoblja ne može da razume zašto je zaposlena naredila putnici da smesti psa u pregradu", izjavila je Sara Nelson, predstavnica udruženja.

Kompanija je u međuvremenu saopštila da preuzima punu odgovornost za ovaj "tragični događaj" i da će učiniti sve što je u njenoj moći da spreči da se ovako nešto ikada ponovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: