Geri Lukas na drugoj večeri "Boljšoj" festivala

Druge večeri muzičkog festivala "Boljšoj", koji se šestu godinu zaredom održava uz podršku "Gasprom njefta" publika je imala priliku da uživa u nastupu čuvenog američkog gitariste Gerija Lukasa, koji je dao muzičku pratnju nemoj ruskoj komediji "Šahovska groznica" reditelja Vsevolda Pudovkina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.07.2018.

08:56

Geri Lukas na drugoj večeri
Foto: Promo

Nakon Lukasove pratnje filmskoj komediji iz 1925. godine, održan je "Dijalog talenata", u okviru kojeg su se publici predstavile mlade muzičke nade iz Srbije, Republike Srpske i Rusije, posle čega je pozornica na Mećavniku ugostila Elenu Ustaevu, sopran, violončelistu Dragana Đorđevića Suzukija i Veliki orkestar Škole za muzičke talente iz Ćuprije.

Treće festivalske večeri, nastupiće jedan od najboljih pijanista današnjice, Denis Macujev, a na repertoaru će biti koncert za klavir i orkestar br. 2, ce-mol, Op. 18, Sergeja Rahmanjinova i Rapsodija u plavom, Džordža Geršvina uz Simfonijski orkestar Boljšoj pod dirigentskom palicom maestra Ivana Josipa Skendera. Na završnoj festivalskoj večeri nastupiće čuveni violinisti Julijan Rahlin i Roman Simović.
Foto: Promo
Paralelno sa nastupima velikih muzičkih zvezda, na Boljšoju se paralelno održava takmičarski deo manifestacije, u kome učestvuju mladi muzičari iz muzičkih škola i akademija Srbije, Republike Srpske i Ruske Federacije.

Najbolji među njima biće proglašeni poslednje festivalske večeri. Cilj Boljšoj festivala, koji od osnivanja podržava ruska kompanija "Gasprom njeft", jeste promocija mladih talenata iz muzičkih škola i akademija iz Srbije, Republike Srpske i Rusije. Pored toga, kompanija „Gasprom njeft“ na ovaj način nastoji da pruži podršku jačanju prijateljskih veza Srbije i Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: