Lisa Simon, ćerka Nine Simon, nastupa na Nišvilu

Američka pevačica i glumica Lisa Simon održaće koncert 11. avgusta u Nišu u okviru programa džez festivala Nišvil.

Izvor: B92

Utorak, 20.03.2018.

13:27

Lisa Simon, ćerka Nine Simon, nastupa na Nišvilu
Foto: Lisa`s management

Lisa Simon je jedino dete Nine Simon, jedne od najvećih džez, soul i ritam i bluz pevačica svih vremena i istaknutog borca za građanska prava.

Lisa će ovim nastupom obeležiti 85 godina od rođenja svoje majke, kao i njen ovogodišnji ulazak u kuću slavnih rokenrola.

Lisa Simon je tokom proteklih par decenija dokazala da je sposobna da izađe iz senke slavne majke.

Nastupala je na prestižnim koncertnim podijumima od njujorških Karnegi hola, Linkoln centra i Taun hola, preko Sidnejske opere do pariske Olimpije... često zajedno sa vrhunskim ženskim vokalima kakve su Dajan Rivs, Anželik Kiđo, Odeta, Liž Rajt i Trejsi Čepman.

Bila je hedlajner mnogih velikih džez festivala, a objavila je pet solo albuma.

Učestvovala je u snimanju saundtraka za film Tejlora Perija "For Colored Girls", a bila je koproducent i jedan od učesnika u Netfliksovom dokumentarnom filmu o njenoj majci "Šta se dogodilo, gospođo Simon", koji je pre dve godine bio nominovan za Oskara.

Interesantno je da je pre početka umetničke karijere bila zaposlena kao pomoćnik inženjera u vazduhoplovstvu SAD u jedinicama stacioniranim u Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: