"Rekvijem za gospođu J" među evropskom filmskom elitom

Evropska filmska akademija (EFA) saopštila je da je srpski film "Rekvijem za gospođu J" Bojana Vuletića ušao u najuži izbor filmova aktuelne evropske produkcije 2016/2017, koji učestvuju u trci za nominacije za 30. Evropske filmske nagrade.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.08.2017.

10:26

Printscreen YouTube/MegaComFilm

Članovi Akademije će u naredna dva meseca, glasanjem, odrediti nominacije za najbolji film i doprinose u ostalim kategorijama (režija, scenario, gluma).

Nominacije će biti saopštene 4. novembra, a završna svečanost na kojoj će biti saopšteni dobitnici nagrada biće održana 9. decembra u Berlinu.

U trci za nominicije za nagrade Evropske filmske akademije "Rekvijem za gospođu J" nadmetaće se sa novim filmovima Hanekea, Kaurismakija, Ozona, Zvjaginceva, Končalovskog, Vajde, Loznice, Estlunda, navodi Filmski centar Srbije.

"Rekvijem za gospođu J", sa Mirjanom Karanović u glavnoj ulozi, svetsku premijeru je imao na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Berlinu, prikazan je potom na još 25 međunarodnih i domaćih festivala (Karlove Vari, Moskva, Sarajevo…).

Film je osvojio devet nagrada, između ostalih za najbolji film u Visbadenu i nagradu međunarodne kritike FIPRESCI u Sofiji.

Do kraja godine, film je pozvan na još 17 festivala (Montreal, Kopenhagen, Solun, Kairo).

Nakon učešća na Sarajevskom filmskom festivalu, Vuletićev film ovih dana učestvuje na festivalu u Vukovaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: