Festival evropske studentske animacije 26. i 27. avgusta u Beogradu

Festival evropske studentske animacije - FESA 2017, biće održan u Beogradu 26. i 27. avgusta, a selekciona komisija je izabrala 28 filmova za dva takmičarska programa.

Izvor: Beta

Sreda, 23.08.2017.

09:38

Festival evropske studentske animacije 26. i 27. avgusta u Beogradu

Festival se šestu godinu za redom održava u organizaciji Javnog preduzeća "Beogradska tvrdjava", u Velikom barutnom magacinu na Donjem gradu, a umetnički direktor Festivala je profesor animacije na Fakultetu primenjenih umetnosti i prorektor Univerziteta umetnosti u Beogradu Rastko Ćirić. Ovogodišnja tema takmičenja je "Ritam (oko nas i u nama)".

Na konkurs je stiglo 109 studentskih animiranih filmova iz 14 evropskih zemalja i 17 škola animacije - iz Francuske 22, Švajcarske 16, Madjarske 13, Izraela 12, Hrvatske 10, Portugalije osam, Danske sedam, Slovenije šest, Srbije pet, Italilje četiri, Španije tri, Grčke dva i iz Belgije jedan.

Osim glavnog, Festival će imati i prateći program, a deo programa biće organizovan i na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Festival je takmičarskog karaktera, a osim nagrade za najbolji animirani film, biće dodeljena i nagrada za najbolju animacijsku tehniku, kao i specijalne diplome za svaku od pet kategorija - kategorija A – filmovi do pet minuta, kategorija B – filmovi od pet do 30 minuta, kategija C - eksperimentalni animirani film, kategorija D - reklamni film ili muzički spot, i kategorija E - film za decu.

U okviru festivala dodeljuje se i nagrada SAE instituta Beograd koja se sastoji od tromesečnog kursa kompjuterske animacije za studente koji žive u Beogradu. Cilj Festivala je promocija umetnosti animacije evropskih zemalja, medjunarodna saradnja i razmena iskustava, kao i stvaranje uslova koji će omogućiti mladim generacijama da iznadju nove koncepte i tehnike, navode organizatori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: